Kano huren op de Westeinderplassen

Kanoën op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Op de Westeinderplassen in Aalsmeer is kanoën een populaire watersport, met de uitgestrekte wateren en prachtige natuur om je heen. Je kunt hier makkelijk uren peddelen zonder je te vervelen. Wil je zelf de kano-ervaring op de Westeinderplassen beleven? In dit artikel lees je waar je een kano kunt huren.

Kano huren bij Zeilschool Aalsmeer

Als je klaar bent om de peddels op te pakken, kun je in Aalsmeer terecht bij Zeilschool Aalsmeer, waar je een eenpersoons of tweepersoons kano kunt huren. Direct aan de Westeinderplassen, dus je kunt meteen het water in. Het ervaren personeel legt je alles uit en geeft je graag tips en aanwijzingen voor je kanotocht. 

Ben je nog een beginner en zou je wel wat begeleiding kunnen gebruiken? Zeilschool Aalsmeer geeft ook speciale korte kano-trainingen met uitgebreide uitleg over de boot, het varen en het vaargebied. Daarna kun je zelf verder kanoën. Op die manier ben je helemaal klaar voor een avontuurlijke dag op de Westeinderplassen!

 

Kanoën op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Vaar de Kanoroute

Ben je op zoek naar een speciale route op de Westeinderplassen om met de kano te varen? Dan is de Kanoroute van de Stichting De Bovenlanden wat voor jou. Tijdens deze kanotocht vaar je over de Kleine Poel in Aalsmeer. Langs de Ringvaart is een natuurrijk en historisch gebied ontstaan met een bijzondere geschiedenis, die je op deze manier vanaf het water kunt ontdekken.

Benieuwd naar deze kanoroute? Kijk hier voor meer informatie.

 

Credits: Joyce Goverde