Ontdek historisch Aalsmeer tijdens de Dorpswandeling!

Achter de gevels van het knusse dorp Aalsmeer gaan verhalen schuil. Verhalen van opvallende monumenten tot onbekende historische parels. Tijdens de historische dorpswandeling door Aalsmeer wordt er stil gestaan bij de verhalen en werpen de enthousiaste gidsen vanuit hun deskundigheid een nieuw licht op de geschiedenis van Aalsmeer. Geen zware kost, maar een informatief verhaal met leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van ons bloemendorp. 

Gidsen dorpswandeling Aalsmeer

Wandel door het dorp onder leiding van een van deze drie gidsen, of wel dé vertellers over de geschiedenis van Aalsmeer:

  • Joost Hoffscholte: oud burgemeester van Aalsmeer;
  • Jan van Veen: voormalig directeur van OBS Kudelstaart;
  • Joop Kok: architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer.

Praktische informatie

Van mei tot en met september start iedere laatste zaterdag van de maand om 13:00 uur een dorpswandeling. Het startpunt is de Historische Tuin. Een mooie plek, want voor of na de wandeling breng je een bezoek aan de tuin of stap je aan boord voor de Westeinder Rondvaart. Of breng een bezoek aan de molen, ga winkelen, lunchen of terrassen!

Reserveren doe je via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of 0297-322562. Voor de dorpswandeling door Aalsmeer betaal je €5,00 per persoon.