Dagje uit in Aalsmeer, onze tips!

Het is vakantie en hoog tijd om leuke dingen te gaan doen. Wat voor leuke activiteiten zijn er te vinden in Aalsmeer? Wij hebben de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet!

Bezoek de Historische Tuin

Ben je gek op bloemen en planten? Kom gezellig een middagje naar de Historische Tuin. Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer is een levend monument over de geschiedenis van de Aalsmeerse bloemen- en plantenteelt. Je vindt er bijzondere gewassen die ooit in Aalsmeer werden geteeld en verhandeld. De Historische Tuin ligt in het centrum van Aalsmeer. Het is niet alleen leuk om rond te lopen in de tuin, maar je leert er ook wat van. Doe bijvoorbeeld de audiotour!

Op bloemenavontuur in FloriWorld Aalsmeer

Foto: Marcus van Ee

Wil je de kinderen op een speelse wijze kennismaken laten maken met de verschillende bloemen- en plantensoorten? Breng een bezoek aan FloriWorld Aalsmeer. Een leuke plek voor jong en oud. Hier maken kinderen op een leuke manier kennismaken met bloemen, planten en de werking van de bloemenveiling. Het is ook een leuke plek om Instagramwaardige foto’s te maken of een TikTok video voor de tieners. FloriWorld Aalsmeer ligt naast de bloemenveiling van Aalsmeer. Ga jij op bloemenavontuur?

Verkoelen op de Westeinderplassen

Stand Up Paddling of Suppen in AalsmeerIs het mooi weer en ben je op zoek naar een beetje verkoeling? De Westeinderplassen bieden je een breed aanbod van watersport activiteiten. Zo kun je er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook een duik nemen in het water vanaf de leuke strandjes. Ben toch meer van het watersporten? Huur dan een bootje of ga suppen.

Even bijkomen van een dagje aan het water? Kom een heerlijk hapje eten bij de mooie restaurants en andere horecagelegenheden die zich bevinden rondom de Westeinderplassen.

Rondvaart door het mooie Aalsmeer

Heerlijk genieten van de mooie omgeving die Aalsmeer te bieden heeft. Boek een van de rondvaarten bij schipper Henk die je langs de mooiste plekken van het bloemendorp vaart. Zo ontdek je Aalsmeer in plaats van vanaf de waterkant vanaf het water!

Dagje uit in Aalsmeer, onze tips!

Met deze leuke activiteiten kun je zeker genieten van je vakantie. Volg ook op onze social media #visitaalsmeer voor nog meer inspiratie. Wij wensen iedereen nog een fijne vakantie toe!