Brouwerij ’t Blauwe Hert terug in Aalsmeer

Na zes jaar is de Aalsmeerse bierbrouwerij 't Blauwe hert terug! De bieren 'Bronstig' en 'Hinde' zijn daarmee weer de proeven voor echte bierliefhebbers.

Sander Voorn blaast de bierbrouwerij weer nieuw leven in. Nadat hij met drie vrienden in 2016 na twee succesvolle jaren stopte met de brouwerij, is hij terug. Hij volgde de afgelopen jaren een bieropleiding en mag zich nu biersommelier noemen. Een echte bierkenner dus en hoewel hij voorheen al veel kennis had, heeft hij nu nog meer expertise. Veel oude klanten miste de populaire bieren van de Aalsmeerse brouwers en daarmee heeft hij de brouwerij een doorstart gegeven. Bronstig (Wee Heavy) en Hinde (Volmout Tripel) zijn ook weer terug op fles! Sander gebruikt de brouwfaciliteiten van brouwerij SpierBier.

Verkooppunt

Bij Tommy’s Fresh Foods zijn de bieren van Brouwerij ’t Blauwe Hert te koop. “De diverse gerechten en hapjes die Tommy’s verkoopt zijn vaak mooi te combineren met de bieren van ‘t Blauwe Hert”, aldus Sander. De Hinde is een volle trippel van zo’n 8% alcohol en is op Belgische wijze gebrouwen. De Bronstige Wee Heavy bier heeft een Schots tintje, tonen van karamel, laurier, maar is ook bloemig en zelfs wat fruitig.

Wil je een keer een bierproeverij op locatie? Ook dan kun je Sander bellen! Het eerste doosje bier werd vorige week aan Tommy overhandigd.

Tip: Er is nog een Aalsmeerse brouwerij!