De beste plekken om bloemrijk Aalsmeer vast te leggen

Wil jij de bloemrijke kant van Aalsmeer zelf zien en vastleggen op beeld? Bezoek dan deze plekken voor een unieke foto!

Historische tuin

Wist je dat er rond 1700 al tuinbouw was? In de Historische Tuin kom je alles over de geschiedenis van tuinbouw te weten. En denk maar niet dat het enkel een tijdreis is, ieder jaar kleuren de dahlia’s in alle kleuren van de regenboog. Wat dacht je van de rozentuin of heesters? Superfotogeniek!

Flower Art Museum

Bloemen inspireren kunstenaars al eeuwen. Denk maar aan de beroemde bloemstillevens. In het Flower Art Museum zie je al die creatieve invullingen op bloemen samen komen. Het museum ligt pal naast de Watertoren.

Royal Flora Holland

Hollands geteelde bloemen reizen over de hele wereld vanuit Aalsmeer. In de vroege ochtenduren worden hier de bloemen en planten verhandeld om daarna op reis te gaan. Tijdens een rondleiding in de ochtend ontdek je deze waanzinnige logistiek en kom je meer te weten over de handel.

Kwekerijen op de Westeinderplassen

Op de eilandjes in de Westeinderplassen groeien ilix en seringen. Een unieke vorm van teelt pal aan het water. De bloemen gaan per boot naar de kwekerij op het vaste land. Tijdens een rondvaart kijk je je ogen uit!

Heb jij ook een mooie foto van Aalsmeer gemaakt? Deel deze met ons via #VisitAalsmeer. Alle foto's in dit artikel zijn met toestemming gedeeld via Crowdriff.