Twee unieke arrangementen: ambachten en bloemen

Op donderdag 4 april kwamen Aalsmeerse ondernemers bij elkaar om in twee teams arrangementen te ontwikkelen voor zomer 2019. Terwijl de ene groep met bekend Instagramfotograaf Eelco Roos op fotosafari ging, creëerde de andere groep het arrangement. Met als resultaat vier typisch Aalsmeerse dagen. Zo staan twee zaterdagen in het teken van lokale ambachten en lokale hoogtepunten. Op de andere twee zaterdagen zijn de thema's bloemen en water. 

LokAalsmeer route

Beroepen – zoals visser, molenaar en zeepmaker – die vroeger zo ‘gewoon’ waren, maar tegenwoordig lokale hoogtepunten van Aalsmeer zijn. Een ander lokaal en letterlijk hoogtepunt is de Watertoren aan de oever van de Westeinderplassen. Tijdens de LokAalsmeer route – op zaterdag 6 juli 2019 en zaterdag 3 augustus 2019 – combineer je deze lokale hoogtepunten. Dan openen zij namelijk hun deuren voor jou en neem je een exclusief kijkje in de keuken van soms eeuwenoude ambachten.

Bloemenbelevenis in Aalsmeer

Het bloemendorp aan het water beleef je tijdens dit arrangement, want je gaat op in de bloemenkunst, vaart over het grootste en mooiste binnenwater van Nederland en loopt door de tijd in de natuurrijke tuin van het tuinbouwmuseum. Op zaterdag 22 juni 2019 en zaterdag 17 augustus 2019 ervaar je deze exclusieve bloemenbelevenis, waarbij slechts plek is voor vijftig deelnemers.