Bloemenbelevenis in Aalsmeer

Rondleiding Historische Tuin

Het bloemendorp aan het water beleef je tijdens dit arrangement, want je gaat op in de bloemenkunst, vaart over het grootste en mooiste binnenwater van Nederland en loopt door de tijd in de natuurrijke tuin van het tuinbouwmuseum. Op zaterdag 17 augustus 2019 ervaar je deze exclusieve bloemenbelevenis, waarbij slechts plek is voor vijftig deelnemers. Boek het arrangement online via het Flower Art Museum voor €23,00.

Seringen

Seringenakker

Flower Art Museum

1. Begin de dag in het Flower Art Museum

Rond 10:00 uur begint je dag bij het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en natuur. Parkeer je auto gratis bij het museum, start rustig op met koffie en verse appeltaart en bewonder de prachtige kunst in het museum. Om 10:30 uur start de rondleiding door het museum. Na de rondleiding heb je dan nog tijd om zelf rond te lopen en in de museumwinkel te kijken. In de kunsttuin op het dak van het museum neem je plaats voor uitzicht op de Watertoren en de Westeinderplassen.

Het Flower Art Museum heeft meerdere en wisselende tentoonstellingen. Op zaterdag 22 juni zie je hier twee tentoonstellingen die bloemen, literatuur en kunst combineren. Op zaterdag 17 augustus is er een grote botanische kunst tentoonstelling met de beste kunstenaars van Nederland op dit gebied.

Flower Art Museum

Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer, Nederland
Lees meer

2. Vaar naar het centrum van Aalsmeer

Met de Westeinderplassen voor de deur is de boot een heel normaal vervoersmiddel in Aalsmeer. De Westeinder Rondvaart brengt je daarom tijdens deze twee speciale zaterdagen van het Flower Art Museum naar het centrum van Aalsmeer (en later met een omweg weer terug). Je wordt om 11:30 uur bij het museum opgehaald en stapt vervolgens aan wal bij de Historische Tuin, waar je kan lunchen bij het Tuinhuis. Wil je liever door het centrum lopen en daar lunchen? Bekijk dan onze ‘menukaart’ met dertien lunchtips.

3. Bezoek de Historische Tuin en maak een veiling mee

De Historische Tuin is het levende openlucht tuinbouwmuseum waar je 350 jaar tuinbouwgeschiedenis ontdekt. Van een tentoonstellingskas met oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen tot de corridor vol foto’s van de tuinbouwgeschiedenis. Er is ook een plantenwinkel, verschillende kassen, een bloeiende botanische tuin en de veiling ruimte.

Als onderdeel van het Bloemenbelevenis arrangement neem je deel aan een veiling in de ‘afmijnzaal’. Je neemt plaats op de houten koperstribune, waar vroeger de kopers via het drukken op knoppen boden op producten. Hier was natuurlijk een veilingmeester bij aanwezig. Jij gaat terug in de tijd en ervaart hoe het was om op de koperstribune te zitten. Zorg dat je rond 13:00 bij de Historische Tuin bent, zodat je voldoende tijd hebt om door de tuin te lopen en de veiling niet hoeft te missen.

Historische Tuin

Praamplein, Aalsmeer, Nederland
Lees meer

4. Maak een rondvaart over de Westeinderplassen

Seringen en Aalsmeer zijn niet los van elkaar te zien. Het unieke in Aalsmeer is namelijk dat seringen hier als snijbloemen worden geteeld en dat gebeurt op de eilanden van de Westeinderplassen. Met de Westeinder Rondvaart vaar je tussen deze eilanden door en vertellen de schippers je tot in detail over de seringenakkers. Naast de seringenakkers, vaar je langs recreatieve eilanden en eilanden vol natuur. Ook hierover krijg je mooie verhalen te horen, die de schippers enkel zelf kunnen vertellen.

Om 15:00 uur word je bij de Historische Tuin opgehaald voor deze rondvaart over de Westeinderplassen om vervolgens rond een uur of 16:30 weer bij het Flower Art Museum afgezet te worden.

Westeinder Rondvaart

Praamplein 1, Aalsmeer, Nederland
Lees meer