10x De leukste bloemenactiviteiten in Aalsmeer

Voor bloemen ga je natuurlijk naar Aalsmeer! Dat weet de hele wereld. Mensen vanuit alle windstreken komen dan ook naar dé bloemenhoofdstad om te genieten van de bloemenactiviteiten in Aalsmeer. Die bloemrijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw en nog altijd is Aalsmeer het epicentrum van de bloemteelt. In die omgeving zijn bloemenliefhebbers en –professionals helemaal in hun element. Maar waar te beginnen? Wat moet je gezien en gedaan hebben? Om te voorkomen dat je door alle bloemen en planten het veld niet meer overziet, hebben we tien populaire activiteiten voor bloemen in Aalsmeer voor je op een rij gezet.

1. Bloemenveiling Aalsmeer

Aalsmeer is wereldberoemd door Bloemenveiling Royal FloraHolland; de grootste bloemenveiling én het grootste overdekte handelsgebouw ter wereld. Deze Aalsmeerse bloemenveiling is op doordeweekse dagen open voor publiek. Maar, je moet hiervoor wel vroeg uit de veren. Wij verzekeren je wel dat de beloning groots is, want vanaf de bezoekersbalustrade zie je bloemen zover het oog reikt. En je kunt het koopproces volgen in de veilingzaal, waar een aanhoudende stroom karren vol verse producten voorbijtrekt.

2. Boerma Instituut. De bloemenactiviteit waar je alles leert over bloemschikken

Boerma Instituut in Aalsmeer is de eerste en nog altijd enige internationale Floral Design School in Nederland. Hét adres voor erkende vakopleidingen Dutch Floral Design (DFD) om bloemist of floral designer te worden, en voor workshops en cursussen voor iedereen die zin heeft in bloemschikken. Zin in een gezellige middag met vriendinnen in het teken van bloemen in Aalsmeer? Of wil je echt werk maken van de bloemsierkunst? Boerma Instituut!

3. De Seringen Specialist

Wie seringen zegt, zegt Klaas Joren. Het is dan ook geen toeval dat hij de Seringen Specialist wordt genoemd, want Klaas is een echte seringenmaker met een rijke geschiedenis die teruggaat tot eind negentiende eeuw. het domein is van dit bijzondere bedrijf. De Seringen Specialist heeft het grootste seringenassortiment van Nederland en hier geven ze met veel plezier rondleidingen.

4. Historische Tuin Aalsmeer

Meer weten over de geschiedenis van de bloementeelt en een overzicht krijgen van bijzondere gewassen? Breng dan een bezoek aan de Historische Tuin, waar de bloemrijke historie van Aalsmeer helemaal tot leven komt op een langgerekte akker en waar oude bloemsoorten met veel liefde in ere worden gehouden.

5. Kwekerij Morning Glory

Hanging baskets maken, is helemaal hip. Overgewaaid uit Engeland en Kwekerij Morning Glory geeft hiervoor workshops in het voorjaar en najaar. Deze kwekerij vol bijzondere tuinplanten in Aalsmeer heeft een groot en uniek assortiment in huis van eenjarige planten om potten, bloembakken, hangmanden en tuinborders mee te vullen. Elk voorjaar en najaar heeft Kwekerij Morning Glory een zeer grote keuze aan hanging baskets in verschillende kleurthema’s. Daarnaast hebben zij een groot assortiment bijzondere vaste planten.

6. Rosarium Belle Epoque

Bij Rosarium Belle Epoque vind je rozen uit het boekje, maar dan in het echt. In deze rozenkwekerij tref je, tussen mei en september, drie rozentuinen met bij elkaar zo’n achthonderd verschillende soorten rozen. Zin om bij een opkomende of ondergaande zon uit te kijken op een uitgestrekte tuin voor rozen? Dan is Rosarium Belle Epoque een schot in de roos!

7. Tuincentrum het Oosten

Tuincentrum het Oosten in Aalsmeer is niet alleen het grootste tuincentrum van Nederland, met liefst 80 vierkante kilometer aan winkeloppervlak, maar ook hét tuincentrum waar je de kinderen mee naartoe kunt nemen. Er zijn namelijk twee speeltuinen waar zij zich kunnen uitleven. Ondertussen vind je in het tuincentrum alles wat je hartje op tuingebied begeert; van planten en bomen tot tuinmeubelen en sfeerartikelen. En natuurlijk bloemen uit Aalsmeer! Zelf even uitblazen met een kop koffie en iets lekker te eten, kan in het tuincafé.

8. Arendshoeve

Vergaderen of feesten in een tuin vol planten en bloemen in Aalsmeer? De Arendshoeve wordt ook wel ‘The Garden of Amsterdam’ genoemd. Dat heeft alles te maken met de overdekte, botanische tuin van enkele duizenden vierkante meters waar speciale plantwanden de verschillende ruimtes scheiden. Een romantische event locatie waar iedereen het nog lang over zal hebben.

Evenementenlocatie Arendshoeve Aalsmeer

9. Boomkwekerskerkhof

Het Boomkwekerskerkhof, dat ook bekend staat als de ‘Oude Begraafplaats’, is het bezoeken en bekijken meer dan waard. Zeker in het voorjaar, dankzij de bloeiende sneeuwklokjes en krokussen. Een bijzonder kerkhof met een bijzondere geschiedenis. Dit is een van de bloemenactiviteiten in Aalsmeer die je niet snel zal vergeten.

Cemetery Aalsmeer

10. Bezoek de bollenvellen

De bollenstreek is vlakbij Aalsmeer, maar ook in onze gemeente kun je de bollenvelden met eigen ogen bekijken. De bollen worden in het najaar gepland en bloeien op in april. In het zuidwesten van Kudelstaart vind je vlakbij de Westeinderplassen mooie velden vol met tulpen in alle kleuren. Oranje, paars, roze, noem maar op. Samen vormen ze een prachtig pallet. Aan het dijkje lopen ook koeien te scharrelen, het vormt een echt typisch Hollands plaatje! Een leuke plek om te zien na een bezoek aan Floriworld of de Bloemenveiling.

Contact- VisitAalsmeer