Haal Kudelstaart in huis tijdens de feestdagen

De zeep van Zeepatelier Uzepia in Kudelstaart

De feestdagen liggen om de hoek en ondanks dat we het dit jaar allemaal anders vieren dan we misschien gewend zijn, halen we wel graag de gezelligheid in huis. De een is al druk op zoek naar een kerstboom en de ander bezoekt lokale winkels waar ze heerlijke, ambachtelijke producten verkopen. Voor zichzelf, of voor geliefden. We zetten 5 tips op een rij om jouw feestdagen zo compleet mogelijk te maken.

1. Unieke cadeaus van Uzepia

De feestdagen zijn er om te geven. Grote gebaren, kleine gebaren, ze worden allemaal gewaardeerd. We maken familie en vrienden graag blij met zorgvuldig uitgekozen cadeaus waar ze veel plezier van hebben. Uzepia is zo’n plek waar je absoluut niet mis kunt grijpen wanneer je op zoek bent naar iets speciaals. Leontien, de eigenaresse van Uzepia, maakt op geheel ambachtelijke wijze haar eigen zeep. Hier vind je bijzondere cadeaus waarmee je niet alleen jouw geliefden een plezier mee doet, maar ook lokale ondernemer Leontien. In deze tijd wordt lokaal kopen nog meer gewaardeerd.

Zeepatelier Uzepia maakt haar zeep op ambachtelijke wijze met geitenmelk.

Je vindt Uzepia op de Herenweg 23a te Kudelstaart.

2. Bollemand vullen bij Bloembollenkwekerij K. Koster

Een ervaring cadeau geven is een geweldige manier om weer eens tijd samen door te brengen. Bij Bloembollenkwekerij K. Kosten kun je een eigen bollenmand vullen. Tijdens deze workshop vul je onder begeleiding de bollenmand met zes lagen bollen naar eigen keuze. Jullie gaan echt zelf aan de slag. Van het vullen van de mand met aarde tot het planten van de bollen.

Op de website van Bloembolkwekerij K. Kosten wordt meer uitgelegd over de workshop. 

Je vindt Bloembolkwekerij K. Koster op de Hoofdweg 152 te Kudelstaart

3. Kaaswinkel Een Blokje Om

Een knusse herfst- en winteravond in het weekend is niet compleet zonder lekkere hapjes. Ineke Saarloos van kaaswinkel ‘Het Blokje Om’ weet haar klanten te verrassen met de juiste smaken. Twijfel je of weet je niet helemaal waar je naar op zoek bent? Ineke helpt je graag, zelfs proeven behoort tot de mogelijkheid. Een fijne bijkomstigheid is dat de kaas gemaakt wordt van koeien die een goed leven hebben. Dat proef je ook terug in de producten en het enthousiasme van Ineke is aanstekelijk. Ze staat niet alleen bekend om haar kaas, maar ook om haar geweldige klantenservice.

Kaaswinkel Een Blokje Om vind je op de Einsteinstraat 87 te Kudelstaart.

4. Visserijbedrijf Rekelhof

Naast een fijne selectie van kaas mag ook vers gerookte paling niet ontbreken tijdens de feestdagen. Theo Rekelhof, van Visserij Rekelhof, voert dit beroep op geheel ambachtelijke wijze uit. Rond een uurtje of acht ’s ochtends stapt Theo aan boord van zijn boot om te gaan vissen. Het proces gaat nog altijd zoals vroeger: hij vist met fuiken en lijnen, rookt of vilt vervolgens zijn vangst en verkoopt het in de winkel bij zijn huis. Met een beetje geluk is Theo paling aan het roken als jij langskomt. Verser kan niet!

Visserij Rekelhof vind je op de Herenweg 32a, in Kudelstaart. 

5. Thuis een avondje uit

Maak je avond compleet met een heerlijke maaltijd van Brasserie Oevers of Café op de Hoek. Beiden horecanondernemingen zitten gevestigd in Kudelstaart en hebben tijdens de corona crisis in raptempo een thuis- en ophaalservice opgezet. Dat allemaal zonder in te leveren op de geweldige smaken en producten waar ze om bekend staan.

Brasserie Oevers heeft veel mogelijkheden. Van ontbijt, tot high tea, lunch, taart, bitter garnituur, diner en meer. Genoeg keuze dus!

Bij Café op de Hoek kun je op vrijdag, zaterdag en zondag heerlijke maaltijden afhalen zoals Spareribs, Quiche, Hertenham en meer.

Laat je inspireren op onze Koop Meer Lokaal pagina om meer lokaal te kopen. Hier geven we je velen tips om Kudelstaart en Aalsmeer in huis te halen.