Uitjes in de omgeving van Aalsmeer

Ben je op vakantie in Aalsmeer en wil je een aantal dingen in de omgeving doen? Al deze uitjes zijn te vinden vlakbij Aalsmeer!

De geschiedenis van de inpoldering

Ben je benieuwd waarom er een Ringvaart in Aalsmeer is? Dan moet je zeker Museum Cruquius bezoeken. Dit museum in de gelijknamige plaats vertelt je alles over de historie van de inpoldering van de Haarlemmermeer. Het water van het meer, met de bijnaam Waterwolf, werd met drie grote stoomgemalen leeggepompt. Via de Ringvaart ging het water naar de zee. Onze buurgemeente Haarlemmermeer ligt het laagste onder zeeniveau. Het allerlaagste punt vind je bij Nieuw Vennep. Meer tips voor Haarlemmermeer vind je op VisitHaarlemmermeer.nl

Foto: Visit Haarlemmermeer

Cobra Museum Amstelveen

Wil je genieten van mooie kunst? Ga een dagje naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Dit museum ligt in het centrum van Amstelveen. Vanuit Aalsmeer kun je naar toe fietsen via het Amsterdamse bos. De route duurt ongeveer 40 minuten. Een ideaal uitstapje en onderbreking met je verblijf in Aalsmeer.  Er zijn altijd verschillende mooie tentoonstellingen te zien. Meer tips voor een bezoek aan Amstelveen vind je op VisitAmstelveen.nl

Foto: Cobra Museum voor Moderne Kunst 

Foto: Cobra Museum

Olmenhorst in Nieuw Vennep

Een andere mooie bestemming voor een fietstocht vanuit Aalsmeer is Landgoed de Olmenhorst in Nieuw Vennep. Dit is een uurtje fietsen waarbij je een groot stuk langs de Westeinderplassen fietst. Op dit grote familiebedrijf vind je tientallen boomgaarden waar je in het voorjaar door de bloesem kunt struinen en natuurlijk vanaf september mee kunt doen aan de zelfpluk.  Pluk de lekkerste appels, peren of ander fruit. Tussen de fruitbomen kun je picknicken of geniet bij de Fruitloods van een heerlijk broodje of hightea.

 

Foto: Olmenhorst in Nieuw Vennep

Forten bezoeken

Er liggen veel forten rondom Aalsmeer. Dat komt door de Stelling van Amsterdam. Een bouwwerk dat de stad Amsterdam moest beschermen. De Stelling is nooit gebruikt, maar de forten zijn er nog wel en zelfs Unesco Werelderfgoed. Uiteraard is Fort Kudelstaart bekend. Dit wordt momenteel verbouwd tot hotel en zeilfort. Ook Fort bij Aalsmeer kun je bezoeken. Hier ligt het CRASH Oorlogsmuseum. In het Fort aan de Drecht in Uithoorn vind je het Pannenkoekenfort. In de Kwakel is er een bar gevestigd die tot de laten uren open is. In het Fort bij Hoofddorp vind je een openluchttheater, restaurant en expositieruimte. In het Fort bij Vijfhuizen zie je exposities van beeldende kunst in het Kunstfort. 

Foto: Pannenkoekenfort Uithoorn

Hollandse plassen

De Westeinderplassen zijn een van de bekende Hollandse plassen. Met een bootje vaar je natuurlijk ook zo via de Ringvaart en Kaag richting de Kagerplassen of Braassemermeer. Ontdek het heerlijke Oer-hollandse polderlandschap dat we zo goed van plaatjes kennen. Alle plassen hebben een ontstaansgeschiedenis dankzij de veenwinning eeuwen terug. Nu wordt er volop genoten in de vrijetijd. Kijk op de website van Hollandse plassen voor meer informatie en vaarroutes.

Met deze leuke uitje kun je zeker een geslaagde dag beleven in de omgeving van Aalsmeer. Heb jij een leuke tip? Deel deze dan ook met ons!