2x mooi wandelen in Aalsmeer

Fietsen en wandelen Schinkelbos Aalsmeer

Houd je van wandelen in alle rust door de natuur, dan ben je in Aalsmeer op de goede plek. Er zijn tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld langs de Aalsmeerse bloemen- en watercultuur en door de dorpskern van Aalsmeer. Je zal je hier niet snel vervelen. Wij delen daarom twee wandelroutes in Aalsmeer van zo'n 5 à 6 kilometer: een wandelroute tussen de twee Aalsmeerse musea en een wandeling door het verlengde van het Amsterdamse Bos.

1. Bloemen & kunstroute

Meer Aalsmeer kan je tijdens een wandelroute bijna niet hebben. Met de bloemen & kunstroute loop je namelijk van het Flower Art Museum – met de Watertoren en Westeinderplassen voor de deur – naar het tuinbouwmuseum de Historische Tuin in de dorpskern van Aalsmeer. De wandelroute is 5 kilometer en uiteraard kun je de route ook beginnen bij de Historische Tuin en eindigen bij het Flower Art Museum.

Download de wandelroute of haal de kaart op bij Waning Tweewielers, de Historische Tuin of het Flower Art Museum.

2. Schinkelbos, Amsterdamse Bos 

Het Schinkelbos is pas zo’n twintig jaar oud, maar daardoor zeker niet minder bijzonder voor een wandeling in Aalsmeer. Je ervaart hier het Amsterdamse Bos in haar beginjaren en dat het nu vooral een belangrijke ecologische verbindingsroute is. Het Schinkelbos heeft haar eigen sfeer met unieke planten en dieren. Hele bijzondere dieren zelfs, zoals de groene specht, de ringslang en de schotse hooglander.

Parkeer je auto op de parkeerplaats, vlak bij het Renaissance Hotel, aan de zuidrand van het Amsterdamse Bos. Wandel dwars door het bos naar de prachtige molen de Zwarte Ruiter en het Oosterbad. Vervolgens keer je weer om, om terug naar de auto te gaan. Deze wandelroute is zo’n 6 kilometer.

Toe aan een pauze na een lange dag wandelen? Strijk dan neer op één van de terrassen in Amsterdam of schuif aan in een restaurant. De Aalsmeerse ondernemers ontvangen je met open armen.