12 winkels in Aalsmeer die je bezocht moet hebben

Vind je het altijd leuk om in een dorp of stad bijzondere winkeltjes te ontdekken? Dan moet je deze winkels in Aalsmeer zeker een bezoekje brengen. Met deze twaalf tips helpen we je vast op weg. Alvast veel winkelplezier.

1. Annemieks Kramerie

Dit is een walhalla voor iedereen die van koken en mooie serviezen houdt. Annemieke’s Kramerie is al sinds 1911 (!) de speciaalzaak voor sfeervolle, huishoudelijke geschenken; van serviezen en glas tot kristal en bestek.

2. Boekhuis Aalsmeer

Boekhuis Aalsmeer is een boekhandel, maar ook een ontmoetingsplek en informatiepunt. Het is dé winkel voor boeken in alle genres, tijdschriften, reisgidsen en toeristische informatie. Het hele jaar door kun je in Boekhuis Aalsmeer bovendien terecht voor lezingen, workshops, kinderactiviteiten en boekpresentaties.

3. Forty four and more

Elk lichaam is anders en niet iedereen heeft maatje 36. Daarom is het prettig dat er winkels bestaan als Forty four and more, met grote keuze voor vrouwen met een voller figuur. Mode voor een onbetaalbaar gevoel.

4. De Molen de Leeuw

De winkel van Korenmolen De Leeuw beschikt over een verrassend veelzijdig assortiment van mooie en lekkere producten. Van verschillende soorten meel, bloem, pannenkoekenmix en cakemix tot pitten, zaden en uiteenlopende bakartikelen. Je vindt er enkel natuurlijke producten die niet altijd allemaal voorradig zijn, maar die je wel altijd kunt bestellen.

5. Teddy’s baby- kinderkleding

Voor een groot assortiment aan baby- en kinderkleding kun je naar Teddy’s aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Deze ‘dorpswinkel’ heeft een ruim assortiment aan kwaliteitsmerken in verschillende prijsklassen voor jongens, meisjes , maar ook voor babykleertjes kun je hier terecht. De maten gaan vanaf 56 tot 176. Bij Teddy’s is voor elk kind wat moois te vinden waarin hij of zij zich lekker voelt.

6. Wereldwinkel Aalsmeer

De Wereldwinkel Aalsmeer is een fairtrade speciaalzaak. Met smakelijke levensmiddelen zoals koffie en chocolade, maar je vindt er ook leuke woonaccessoires zoals handgemaakte kaarsen uit Swaziland en vazen uit Indonesië. Alle producten zijn eerlijk gemaakt met respect voor mens en milieu. De boeren en de makers krijgen een rechtvaardige prijs voor hun producten zodat ze een menswaardig bestaan opbouwen.

7. Ridder & Co

Voor velen soorten thee, koffie, tabak en chocolade kun je naar Ridder & Co in de winkelstraat Ophelialaan. Onder het motto ‘genieten vanuit kwaliteit’ kun je hier proeven, ruiken en genieten van de vele lekkernijen in deze winkel in Aalsmeer. Zo tref je in Ridder & Co bijvoorbeeld een zeer uitgebreid assortiment sigaren aan die liggen in een prachtig gevulde klimaatkamer.

8. Martinez Aalsmeer

Voor de allerlekkerste bonbons ga je naar Martinez Aalsmeer. Bij aankomst wekken de herkenbare rode luifels meteen al een gevoel op van warmte en herkenning. Het geeft een echt familiegevoel. Eenmaal binnen waan je je tussen een selectie van bijzondere chocoladeproducten. Dit kun je niet weerstaan! Heerlijk om te geven aan jezelf, maar ook perfect als cadeau voor een ander.

9. Zeepatelier Uzepia (Kudelstaart)

Zeep maken in eigen keuken en de zepen verkopen bij de geitenboerderij “De Ridammerhoeve”. Zo is Uzepia begonnen en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een prachtig zeepatelier met zepen gemaakt van zes verschillende oliën. Met als toevoeging geitenmelk of ezelinnenmelk. Pure ambacht. Geitenmelkzeep- en crème is een van de heerlijke biologische zepen in het assortiment. Dit is een van de winkels in Aalsmeer waar je goed terecht kunt voor geschenken, voor een ander óf voor jezelf. Neem een kijkje in de webshop voor alle producten.

10. Siphra's Studio

Tijdens het winkelen in Aalsmeer op zoek naar trendy kledingmerken, uitstekende kwaliteit en persoonlijk kledingadvies? Dan kun je bij Siphra’s Studio je hart ophalen. De stijladviseuses van deze winkel volgen de nieuwe mode en modetrends op de voet en weten hoe ze de collecties van de verschillende merken perfect met elkaar kunnen combineren.

11. Antiek van Burbri

Voor authentieke en aparte antieke meubels stap je binnen bij Burbri International aan de Oosteinderweg. Het is een oude bloemenkas in Aalsmeer die groot genoeg is om in rond te fietsen. Verspreid over ruim 5.000 m2 vind je alle denkbare antieke spullen; van oude bouwmateriaal, industriële lampen en antiek winkelinterieur tot geweien, maar ook meubels en decoratie.

12. Tuincentrum Het Oosten

Tuincentrum het Oosten is het grootste tuincentrum van Nederland waar ook kinderen zich prima vermaken. Er zijn twee speeltuinen waar zij zich lekker kunnen uitleven. Ondertussen vind je in het tuincentrum in Aalsmeer alles wat je hartje op tuingebied begeert. In het tuincafé kun je even uitblazen met een kop koffie en iets lekker te eten. Parkeren is gratis, maar woon je er in de buurt dan kun je er natuurlijk ook naar toe fietsen.