9x weetjes over de Westeinderplassen

Weetjes Westeinderplassen

De Westeinderplassen in Aalsmeer is een agrarisch eilanden gebied vol verrassingen. Waar je op en naast het water van alles kunt zien en doen. Genoeg om over te vertellen en te weten, dus delen wij negen weetjes.

Westeinderplassen: wist je dat …

…de Westeinderplassen via de Ringvaart (rond de Haarlemmermeer) verbonden zijn met de Kagerplassen, Nieuwe Meer en nog meer vaarten en plassen?

…verschillende restaurants aan de oevers van de Westeinderplassen ook per boot bereikbaar zijn, zoals Brasserie de Haven en het Restaurant On The Rock?

… kano’s en zeilboten (als je een ervaren zeiler bent) te huur zijn bij Zeilschool Aalsmeer?

… je meestal niet kunt aanmeren bij de eilandjes, omdat ze eigendom zijn van particulieren, het Starteiland uitgezonderd?

suppen staat voor Stand up Paddling en dat je deze populaire watersport vanaf meerdere locaties langs de Westeinderplassen kunt uitoefenen?

… sloepen en zelfs fluisterboten te huur zijn wanneer je in kleine groepen wilt genieten van de rust en het natuurschoon van de Westeinderplassen?

… seringen voor bloemenhandelaren de ‘krenten in de pap’ zijn, dat je deze voorjaarsbloemen alleen maar vindt bij Aalsmeerse kwekers/handelaren én dat je tijdens de Westeinder Rondvaart een heuse ‘Seringen-experience’ kunt meemaken?

… je voor het roken van paling moet zijn bij Visserij Rekelhof, die jaarlijks jonge aaltjes uitzet om de palingvangst op peil te houden?

…. we in dit agrarische en waterrijke gebied de vogelstand nauwgezet bijhouden?

Er valt nog veel meer te ontdekken over de Westeinderplassen. Ontdek het zelf en plan je eerste reis naar Aalsmeer!