Vanaf 16 augustus kun je de grootste bloemenveiling van de wereld weer bezoeken!

Bloemenveiling Aalsmeer

Het heeft even geduurd door coronamaatregelen maar de bloemenveiling in Aalsmeer is vanaf maandag 16 augustus weer toegankelijk voor bezoekers. Kom met eigen ogen kijken naar het veilproces van bloemen uit 50 landen en de verbazingwekkende logistiek op de vloer. Ga bij voorkeur ’s ochtends vroeg, want een veiling is een markt, op = op. Op de route bekijk je ook een bedrijfsfilm en een video over de teelt van weleer. Ook kun je bij een greenscreen zelf een leuke video voor thuis maken. Bij het veilspel test je zelf of je de een inkoper zou kunnen worden.

Royal FloraHolland Aalsmeer bezoeken

Een bezoek brengen kan op twee manieren. Je kunt met een gids op pad of zelf rondlopen met behulp van routepanelen en een app. Voor het vrij rondlopen kun je online een kaartje aanschaffen of ter plaatse bij de balie. Deze kost €8,50 per volwassene. Hiervoor is reserveren niet noodzakelijk.

De rondleidingsapp is te vinden via de Izi.travel.app. Download eerst deze app op uw smartphone via de Google Playstore of de Apple store. Zoek in deze Izi-app de Royal FloraHolland tour op en volg de roze bordjes op de bloemenveiling. Bij de doe het zelf wandeling is een kopje koffie inbegrepen. Het totale bezoek aan de bloemenveiling duurt zo’n 1,5 uur. Je kunt van maandag t/m donderdag de Aalsmeerse bloemenveiling bezoeken.

Rondleiding FloraHolland met gids

Wil je met een gids de veiling bezoeken? Dan moet je ook vroeg je wekker zetten! Een rondleiding vertrekt altijd om 7.00 uur ’s ochtends. Een rondleiding kan in meerdere talen gegeven worden en kost van 1 tot 25 bezoekers altijd €130,-

Bloemendorp Aalsmeer

Tip: ga daarna direct na een bezoek aan de bloemenveiling naar FloriWorld. Deze experience staat in het teken van bloemen en planten en ligt direct naast Royal FloraHolland in het markante regenbooggebouw. Ook een bezoek aan de Historische tuin in combinatie met een rondvaart langs de beroemde Seringenkwekerijen is aan te raden. Zo krijgt u op een dag een goed beeld van het bloemendorp Aalsmeer!