Sint Maarten in Aalsmeer

Kinderen in Aalsmeer

In Nederland staat Sint Maarten bekend om de lampionnen, de liedjes, de lekkernijen die uitgedeeld worden langs de kinderen én het staat voor gezelligheid. We hebben een aantal lokale ondernemers op een rij gezet die jou kunnen helpen om jouw Sint Maarten thuis te vieren.

Korte geschiedenis les

Sint Maarten wordt niet alleen gevierd in Nederland. Ook andere Europese landen zoals België, Noord-Frankrijk, Duitsland en Hongarije zijn actief. In Nederland vieren ze het niet overal uitbundig. Het feest leeft vooral in de wat kleinere dorpen en met name jonge kinderen beleven er veel plezier aan.

Sint Maarten, ook wel Maarten van Tours, werd in 316 geboren in Hongarije. Hij was een populaire heilige in de middeleeuwen. Maarten van Tours overleed destijds op 11 november. Die dag is bekroond als ‘Sint Maarten’.

Thuis Sint Maarten vieren

Ga langs de deuren en maak er een gezellige avond van met het gezin. Om jouw avond compleet te maken hebben we een paar tips voor je.

Bestel een maaltijd en steun de lokale horeca in Aalsmeer

Bestel een maaltijd bij een van de horeca gelegenheden in Aalsmeer. Zo houden jullie je handen vrij en hoeven jullie ook niet in de keuken te staan. Deze avond staat in het teken van samen zijn met de kinderen.

Koop Meer Lokaal

Koop zoetigheid en lekker fruit

Zorg dat je genoeg lekkere mandarijntjes in huis hebt waar je van kunt snoepen. Het lekkerste verse fruit en groenten vind je bij de groenteboer in het centrum van Aalsmeer. Ook de taartjes van het Tuinhuis scoren altijd goed. Je kunt vooraf je bestelling plaatsen en deze afhalen. Zin in een high tea? Bij zowel Brasserie Oevers als bij het Tuinhuis kun je een high tea bestellen. Gegarandeerd succes bij het hele gezin!

Knutsel, speel en zing

Kinderen vinden het geweldig om spelletjes te spelen en te knutselen. Verzamel de mooiste blaadjes en takjes en kastanjes in het Schinkelbos en maak tijdens Sint Maarten jullie eigen herfststukje. Je eigen lampion knutselen kan natuurlijk ook. Geen fan van knutselen dan doen spelletjes het ook altijd goed.

Verzamel de dagen voor 11 november alvast alle Sint Maarten liedjes zodat jullie deze uit volle borst samen kunnen zingen als gezin. Zo komen jullie helemaal in de spirit van het feest. Maak hier een filmpje van en stuur het door naar al jullie vrienden en familie. Zo zijn jullie toch nog een beetje samen.

Sint Maarten