Nieuwe projecten bij het Flower Art Museum

Het zijn nog steeds onzekere tijden. Heel voorzichtig lijkt er een streepje licht te gloren aan de horizon, maar we zijn er nog niet en helaas worden nog steeds veel mensen getroffen door het virus. Ook het Flower Art Museum is nog steeds gesloten, in ieder geval tot 20 mei en mogelijk langer. Het Flower Art Museum zit echter niet bij de pakken neer en is een aantal nieuwe projecten gestart.

Bloemendroom in FAM

Het Flower Art Museum nodigt kunstenaars met een handicap uit om werk in te sturen voor een bijzonder project: Bloemendroom. Wij werken hierbij samen met Special Arts Nederland. Deze landelijke stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Door verbindingen te leggen met het reguliere kunstcircuit, wordt een inclusieve samenleving bevorderd.

In ‘Bloemendroom’ kunnen kunstenaars hun droom in bloemen uitleven. De kunstdiscipline is vrij. Als het project ook financieel rond is, komt er een grote tentoonstelling met een selectie van de ingezonden werken in het museum.

Special Arts Nederland richt zich op alle handicaps: verstandelijk, psychisch en fysiek. Via het netwerk van de stichting worden zowel dagbestedingsateliers als zelfstandig werkende kunstenaars benaderd. Ook kunstenaars met een handicap van buiten dit netwerk kunnen werk insturen

Tuinproject in volle gang

Het Flower Art Museum is samen met een aantal vrijwilligers begonnen met het opknappen van de (dak)tuin van het museum. Dit gebeurt op veilige afstand van elkaar, maar met groot plezier. De tuin met uitzicht op de Westeinderplassen en de watertoren wordt stap-voor-stap ingericht met bloemenkunst. Op die manier hopen we een mooie uitbreiding van het museum met bijzondere buitenkunst te realiseren. Het plan is om de tuin open te stellen zodra het museum weer open kan.

Tropisme-plannen

Het Flower Art Museum werkt samen met het Tropism Art & Science Collective. Dit kunstenaarscollectief uit Amsterdam heeft een eigen ruimte in het museum, waar zij kunst presenteert op het snijvlak van natuur en wetenschap. De huidige tentoonstelling wordt binnenkort vernieuwd en in de toekomst is er vaker nieuw werk te zien. Tropisme houdt zich bezig met uiteenlopende disciplines, o.a. fotografie, film en lichtinstallaties. Op de website van het Flower Art Museum is recent een ‘minimal movie’ geplaatst, een korte meditatieve bloemenfilm.