Veiling Historische Tuin

Veiling in de Historische Tuin in Aalsmeer

Veiling Historische Tuin

Een bijzonder stukje bloemengeschiedenis van dichtbij bewonderen? Wil je weleens weten hoe het voelt om bloemen of planten ‘bij afslag’ te kopen? Bezoek dan de veilingruimte in de Historische Tuin. Een prachtige belevenis. Bloemen in Aalsmeer: die slaan de klok. Wie over de bloemrijke geschiedenis van ons dorp wil leren, brengt een bezoek aan het oude veilinggebouw van de Historische Tuin.

Contact

Oud veilinggebouw: kopen op de klok

Iedere laatste zaterdag van de maanden april tot en met oktober kun je hier ‘bij afslag’ bloemen en planten kopen. In de vroegere Aalsmeerse veiling ‘Bloemenlust’ slaat de ‘Jugendstil’-veilingklok uit de jaren dertig weer dat het een lieve lust is. Voor schoolklassen en andere groepen kunnen de veilingmeesters speciale veilingsessies organiseren. Dit oude veilinggebouw leent zich bovendien uitstekend als decor voor presentaties en ontvangsten.

Historische Tuin Aalsmeer: een kwekerij vol tuinbouwkundige geschiedenis

Dat de Historische Tuin zich in Aalsmeer bevindt, is natuurlijk geen toeval. Wetende dat de kiem van de bloementeelt hier lang geleden is gelegd. Het telen van fruitbomen was in de 17de eeuw het belangrijkste werk voor de plaatselijke boomkwekers, die in de ruimte daaronder aardbeien teelden. Aalsmeerse kwekers gingen tegen het einde van de 19de eeuw over op het telen van buitenbloemen. De volgende stap, niet veel later, was het telen van bloemen in kassen. Die eeuwen (tot 1940) komen weer tot leven op de maar liefst dertien vierkante kilometer aan bloemrijke Aalsmeerse historie. De kassen waar nog heerlijk geurende rozen worden geteeld, zijn echt een bezoek waard.

Credits: Marloes van @TravelValley
Contact

Veiling Historische Tuin
Praamplein,
1431 CV, Aalsmeer