Signature Restaurant & BLOOM Bar

Signature Restaurant & BLOOM Bar

Lekker dineren of cocktails drinken aan een mooie bar? Bij Signature Restaurant & BLOOM Bar in Aalsmeer ben je aan het goede adres.

Contact
Signature Restaurant, Renaissance Hotel

Overnachten aan de rand van het Amsterdamse Bos

Zeggen we lokaal en natuur, dan hebben we het over het Signature Restaurant en de BLOOM Bar in het Renaissance Hotel. Als een soort scheidingslijn tussen Aalsmeer en het Amsterdamse Bos is deze “grote” hotelketen niet wat je verwacht. Parkeer je fiets of auto (eerste twee uur gratis) en stap het hotel binnen. Rechts vind je het Signature Restaurant en links de BLOOM Bar. De lokale producten nemen de overhand in de keuken en achter de bar, en als een oase loopt het Amsterdamse Bos door tot in de kleinste details.

Lokale oase

Het Renaissance Hotel (eigenlijk Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel) is officieel gezien een airport hotel. Dit staat simpelweg in de naam en daar willen zij het voor nu ook graag bij laten. Liever hebben ze het over het unieke concept van hun restaurant, bar en hotel. En hoe zij maar al te graag de lokale bevolking betrekken bij wat ze doen. Ze zijn namelijk een bar en restaurant in Aalsmeer met voor ieder wat wils. Of je nu local of gast bent. 

Lokale producten uit de omgeving

In het Signature Restaurant en de BLOOM Bar werken zij zo zoveel mogelijk met lokale producten en ondernemers, zoals de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos en de Naeckte Brouwers uit Amstelveen. Voor rum kloppen ze aan bij William George en voor gin doen ze dat bij Thomas Vørding. De rum van William George krijgt zelfs de eer als ingrediënt van de Signature Cocktail met onder andere ook honing uit het bos.

De lokale oase zie je terug in het interieur dat gebaseerd is op puur en natuur. Het interieur wordt namelijk gekenmerkt door aardetinten en veel planten. Daarnaast is het alsof je teruggaat in de tijd naar 1930/1940, maar met een moderne twist van lettertypes en goud. Kortom, een ware hotspot in Aalsmeer. 

Signature Restaurant & BLOOM Bar

Signature Restaurant

Ben je op reis, dan is het toch leuk om lokale specialiteiten te proeven? Internationale gasten van het Renaissance Hotel kunnen dat al direct in het hotel. Op de menukaart van het Signature Restaurant staan naast internationale gerechten namelijk ook Hollandse glories. De Chef Special is vaak een seizoensgebonden gerecht. Zo staan asperges op het menu tijdens het aspergeseizoen, mosselen tijdens het mosselseizoen en wild tijdens het wildseizoen. In de winter? Wat dacht je van een lekkere stamppot of erwtensoep.

Ontbijt, lunch en diner

Ook als je niet op reis bent, maar juist in de buurt, ben je van harte welkom bij het Signature Restaurant. Begin de dag met een goed ontbijt, geniet ’s middags van een lunch of ga ’s avonds fijn dineren. Ondanks dat dit restaurant in Aalsmeer 190 plaatsen heeft, voelt het intiem aan. Door de verschillende hoekjes geniet de een van een romantisch diner, de ander van een gezellige familiebijeenkomst en weer een ander van een zakelijk netwerkmoment.

BLOOM Bar

Sluit de avond af of begin het weekend met een vrijdagmiddagborrel in de BLOOM Bar, waar de bierkaart minstens zo belangrijk is als de wijnkaart. Van bier van de Naeckte Brouwers tot Heineken en nog veel meer. Hetzelfde geldt voor de kaart van de sterke dranken. De BLOOM Bar breidt deze steeds meer uit met lokale distilleerderijen. De bar is officieel vanaf 18:00 uur geopend. Onofficieel opent de bar naar jouw wensen als je bijvoorbeeld een evenement wil organiseren.

Contact

Signature Restaurant & BLOOM Bar
Meester Jacob Takkade 35,
1432 CB, Aalsmeer