Rozenautomaat van Engel Rozen

24/7 verse rozen via de bloemenautomaat

Zit je om verse bloemen verlegen? Via de bloemenautomaat van Engel heb je 24/7 verse rozen. Het is als een FEBO-automaat maar dan met verse bloemen!

Contact

24/7 verse rozen via de bloemenautomaat

De bloemenautomaat is uniek in Nederland.
Je kunt 24 uur per dag bloemen kopen en altijd supervers. De machine koelt de bloemen tot 3 graden Celsius en voorziet de bloemen constant van vers water. Er zitten 60 bossen bloemen in de machine te weten: 4 lagen van 15 bossen.
Alle bossen rozen hebben een code in de vorm van een letter met een cijfer. Bijvoorbeeld de bovenste laag heeft de letter A en de onderste laag de letter D. Maak je keuze, bijvoorbeeld A8 en toets dit in op het toetsenbord. De machine geeft aan wat de bos gaat kosten. Dit bedrag kun je uitsluitend met een pinpas betalen. De machine draait vervolgens door tot de juiste bos voor het deurtje is. Je hoort nu een pieptoon en kunt het deurtje openmaken om de bos er uit te nemen.

Familiebedrijf Engel

In 1962 is Willem Engel begonnen met het telen van rozen op een oppervlakte van 2.000 m². In de loop der jaren zijn er steeds meer kassen bijgebouwd. In 1992 hebben Peter en Richard Engel de kwekerij overgenomen en verder gemoderniseerd doormiddel van de rozen te gaan telen op steenwol en onder assimilatiebelichting. De kwekerij was inmiddels 13.000 m² groot. In het jaar 2000 is er nog een rozenkwekerij bijgekocht in Kudelstaart.

Contact

Engel Rozen
Legmeerdijk 212
1187 NK Amstelveen