Leuke lente activiteit: maak een fietstocht naar het Amsterdamse Bos

Vier fietsers in kleurrijke outfits die door het Schinkelbos fietsen
Credits: Joyce Goverde

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor een actief uitje tijdens de lente? Vanuit Aalsmeer kun je een mooie fietstocht maken naar het Schinkelbos en het Amsterdamse Bos, waar je naast de prachtige natuur en de rustige omgeving kunt genieten van de mooiste kersenbloesem. Lees snel verder wat er allemaal te beleven valt in het Amsterdamse Bos.

Begin de fietstocht richting het Schinkelbos

Vlak buiten Aalsmeer, voorbij Oude Meer, vind je het Schinkelbos. Dit bos is onderdeel van de Groene As en ligt aan de zuidwestkant van Amsterdam. De Groene As vormt een ecologische verbinding tussen de groengebieden Amstelland, Spaarnwoude en de Westeinderplassen. De fietsroute vanuit Aalsmeer richting het Schinkelbos duurt zo’n twintig minuten. Het Schinkelbos is een mooi ongetemd bosgebied met veel fiets- en wandelpaden, waar je tijdens de lente kunt genieten van de ontluikende bloesems en de eerste tekenen van bladgroen na de winter.

Bewonder de kersenbloesem in het Amsterdamse Bos

Vanuit het Schinkelbos kun je verder fietsen naar het Amsterdamse Bos, of te voet het bos in wandelen. Het Amsterdamse Bos is een groot en veelzijdig bosgebied met veel paden en recreatievoorzieningen. Het bos biedt bovendien mogelijkheden voor activiteiten zoals picknicken, zwemmen, suppen, vissen en nog veel meer. Een populaire hotspot tijdens de lente is het bloesempark. Hier staan in maart en april ruim 400 kersenbomen in bloei!

Heb je zin om tijdens de warme lentedagen wat langer door te brengen in de natuur? In dat geval kun je kamperen op de nabijgelegen camping A’damse Bos Aalsmeer. Deze camping biedt mooie kampeerplekken voor tenten, caravans en campers, en is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het bos. Het is een rustige en ontspannen camping met veel groen en ruimte om te spelen, te ontspannen en te genieten van de natuur.

Of je er nu voor een dagje op uit gaat of kiest voor een overnachting op de camping, een fietstocht vanuit Aalsmeer naar het Schinkelbos en het Amsterdamse Bos is een geweldige manier om te genieten van de lente en de prachtige omgeving!