Historische Tuin open tot eind oktober

Museum de Historische Tuin is tot eind oktober open voor publiek. Daarna gaat de tuin in winterslaap.

Historische Tuin in volle bloei

Een wandeling over het 450 meter lange perceel is ook een ontdekkingstocht van kleuren en geuren. De entree van het tuinbouwmuseum bevindt zich zoals gebruikelijk aan het Praamplein. Bezoekers komen via de ophaalbrug en een looproute door de corridor in de tuin. Hier biedt dit ‘levende museum’ een overzicht van de Aalsmeerse tuinbouw van ongeveer 1700 tot 1960.

In historische volgorde zien bezoekers de teelten van onder andere fruit, vormculturen, sierheesters en rozen. Vervelen doet het nooit, elk seizoen biedt een andere aanblik en er is altijd iets nieuws te ontdekken, inclusief kunstwerken van kunstenaars die zich door bloemen en tuinbouw laten inspireren.

Winterslaap in de kassen

De Historische Tuin is tot eind oktober wekelijks open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Entree is € 6. Museumkaarthouders, donateurs en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Van november t/m maart is het museum gesloten maar kun je wel terecht voor de aanschaf van bloemen, planten of fruit gekweekt op de Historische Tuin in Aalsmeer.

Meer informatie vind je op de website van de Historische Tuin.