Geraniummarkt en braderie in hartje Aalsmeer

Geraniummarkt in Aalsmeer

Op zaterdag 11 mei kun je de mooiste bloemen en planten vinden op de Geraniummarkt in Aalsmeer. De markt vind je aan het Raadhuisplein, met even verderop de braderie op de Zijdstraat.

Geraniummarkt op het Raadhuisplein

Nog even een mooi bloemetje of wat planten scoren voor Moederdag, of gewoon voor jezelf om je tuin op te fleuren? Op de dag vlak voor Moederdag doe je dat op de Geraniummarkt in Aalsmeer, op zaterdag 11 mei 2023 op het Raadhuisplein. Even verderop, in de Zijdstraat vind je een gezellige braderie. Je bent welkom tussen 9:00 uur en 17:00 uur.

Zo’n twintig kwekers en bedrijven uit bloemendorp Aalsmeer verkopen tijdens de jaarlijkse Geraniummarkt verschillende lokale producten voor de tuin, zoals eenjarige en vaste planten, siergrassen en knollen. Voor verse en prachtige planten die ’s morgens nog aangevoerd zijn per praam, ga je langs de kraam van de Historische Tuin. Hier vind je de mooiste geraniums, waaronder de citroen- en hanggeraniums, verbena, begonia, scaveola en petunia.

 

Geraniummarkt Aalsmeer

Gezellige braderie in de Zijdstraat

Vlak naast de Geraniummarkt vind je de braderie in de Zijdstraat. Jaarlijks worden hier diverse kramen opgebouwd, waar je onder andere kleding, sieraden, boeken, snoep en allerlei ander lekkers koopt. Heb je tijdens het shoppen zin in een lekkere lunch? Ga dan het terras op bij een van de diverse horecazaken in en rondom het centrum van Aalsmeer.

 

Parkeren en bereikbaarheid

Kom je met de auto? In heel Aalsmeer kun je gratis parkeren, maar vanwege de drukte tijdens de Geraniummarkt zullen deze parkeerplekken beperkt zijn. In het oude centrum gebruik je de blauwe parkeerschijf en is de parkeertijd beperkt. Kijk voor meer informatie over parkeren op de website van gemeente Aalsmeer. Kom je met de boot? Dan meer je het beste aan bij het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer.