6x natuurgebieden in Aalsmeer die je wil bezoeken

Credits: Kick Spaargaren

Aalsmeer is een natuurrijk gebied. Van de Westeiderplassen tot de Oosteinderpoel en het Schinkelbos. Of je nu van water houdt of je liever begeeft tussen het groen en de bomen. Er valt genoeg te ontdekken! We delen de 6 mooiste natuurgebieden in Aalsmeer met je.

1. Westeinderplassen

Als je aan Aalsmeer denkt dan denk je natuurlijk aan de Westeinderplassen, het grootste binnenwater in Noord-Holland. Voor ontspanning aan of op het water zit je hier het hele jaar door goed.

Uitzicht vanaf Watertoren Aalsmeer

2. Het Seringenpark

Wat vele mensen misschien niet weten is dat de seringenteelt van oorsprong in Aalsmeer is begonnen. Een belangrijk symbool hiervan is het Seringenpark aan de Ophelialaan waar je kunt wandelen en fietsen langs de Stommeermolen.

3. De Oosteinderpoel

Dit fijne natuurgebied is de thuishaven van vele verschillende vogelsoorten en lijkt, door de vele eilandjes en kreken, op de Biesbosch. Doordat het gebied alleen per boot te bereiken is, is het een vrij onontdekt en rustige plek voor planten en dieren om te leven.

4. Jachthaven Kempers Watersport

Vooral voor waterliefhebbers is Jachthaven Kempers Watersport een plekje om te kennen. Vanuit de haven kun je verschillende eilanden tussen Aalsmeer en Leimuiden ontdekken.

Aquacabin bij Kempers Watersport: slapen op het water in Aalsmeer

5. Schinkelbos

Het Schinkelbos heeft zich in 1999 toegevoegd aan het bekende Amsterdamse Bos. Het landschap is aangelegd ter voorkoming van het verstoren van het leefgebied van verschillende planten en dieren. Een mooi stukje natuur om te genieten van de rust en stilte van het bos.

Er is nog veel meer natuur te ontdekken. Laat je inspireren en ontdek Aalsmeer!

Fietsen en wandelen Schinkelbos Aalsmeer