Dit zijn de 4 mooiste natuurgebieden van Aalsmeer

Credits: Kick Spaargaren

De omgeving van Aalsmeer is een prachtig natuurrijk gebied. Er valt hier dan ook enorm veel mooie natuur te ontdekken: van het water aan de Westeinderplassen en de Oosteinderpoel tot de bomen van het Schinkelbos en Seringenpark. Er valt hier voor elke natuurliefhebber genoeg te ontdekken! Lees snel verder en ontdek de vier mooiste natuurgebieden in Aalsmeer, voor een heerlijk dagje uit in de buitenlucht.

1. Westeinderplassen

Aalsmeer is gelegen aan de Westeinderplassen, het grootste binnenwater in Noord-Holland. In dit prachtige recreatiegebied vind je verschillende jachthavens, horecagelegenheden en zelfs een heus surfeiland. Voor zowel watersport als ontspanning aan of op het water zit je hier het hele jaar door goed. Kom naar de Westeinderplassen om te varen, surfen, zwemmen, of om te genieten van een geweldig diner aan het water in Aalsmeer.

Uitzicht vanaf Watertoren Aalsmeer

2. Het Seringenpark

Dat Aalsmeer wereldberoemd is vanwege de bloemenveiling weet je vast. Maar wist je ook dat het bloemendorp een belangrijke plek is voor Seringen? Dankzij de vruchtbare bodem van de eilanden in het plassengebied is Aalsmeer de perfecte plek voor het telen van Seringen. In het Seringenpark aan de Ophelialaan kun je deze prachtige struiken dan ook zelf bewonderen. Het park is aangelegd in 1951 aan de voet van de Molenvliet en is een ideale plek om te wandelen en fietsen langs deze bijzondere planten.

3. De Oosteinderpoel

De Oosteinderpoel ligt boven Aalsmeer, vlak naast het dorp Oude Meer. In dit natuurgebied vind je verschillende eilandjes en kreken die vroeger de begrenzing vormden van het oorspronkelijke meer. Het heeft wat weg van de Biesbosch, met leuke doorvaarten en overhangende takken. Naast een verscheidenheid aan planten vind je hier ook veel vogels, zoals de havik, buizerd en blauwe reiger. Goed om te weten: het natuurgebied van de Oosteinderpoel is alleen per boot bereikbaar. Ontdek dit eigenzinnige gebied tijdens een mooie vaartocht en geniet van een onvergetelijke dag op het water.

4. Schinkelbos

Zin om te wandelen? In het Schinkelbos kun je in alle rust en stilte genieten van de natuur. Het gebied bestaat uit een mozaïek van bos, grasland, riet en open water. Sinds 199 is het Schinkelbos onderdeel van het bekende Amsterdamse Bos. Het landschap is speciaal aangelegd ter bescherming van het leefgebied van verschillende planten en dieren. Het Schinkelbos is ook onderdeel van de ecologische verbinding de Groene AS. Deze loopt tussen de groengebieden van Amstelland, Spaarnwoude en de Westeinderplassen. De perfecte plek dus voor een heerlijke wandel- of fietstocht.

Fietsen en wandelen Schinkelbos Aalsmeer