Haal Aalsmeer in huis met deze 6 tips!

Nu we allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven terwijl juist zo lekker de zon schijnt, is het tijd voor een aantal tips om het altijd vrolijke Aalsmeer in huis te halen. Hiermee doe je jezelf een plezier, maar vooral ook de lokale ondernemer die alle steun kan gebruiken.

1. Koop bloemen bij de lokale bloemist

Bloemen brengen prachtige boodschappen over, of je ze nu aan jezelf geeft of aan een ander. Je haalt er kleur mee in huis en ze zijn geweldig om naar te kijken. De bloemensector wordt hard geraakt door het coronavirus. Er zijn al velen filmpjes voorbijgekomen van bloemen die weggegooid moeten worden en dat doet pijn aan ons Aalsmeerse bloemenhart. Wij willen laten zien dat ook jij iets kunt doen om de kwekerijen, bloemstallen en bloemenwinkels te ondersteunen zodat ze deze moeilijke periode door kunnen komen. Als iedereen een bosje bloemen koopt, ziet het leven er over een poosje hopelijk een stuk rooskleuriger uit voor de bloemenindustrie. In Aalsmeer zijn er een aantal plekken waar je jouw favoriete bosje bloemen kunt halen:

  • Monfleurique op het Raadhuisplein
  • Raymond in de Zijdstraat bij de molen
  • Stokman op de Hornweg
  • Bloemenstal Abutilon op de Ophelialaan
  • Duoplant
  • Engel Rozen op de Legmeerdijk

*Houd minimaal 1,5e meter afstand bij de bloemenkramen en winkels. Ben je verkouden, heb je koorts of andere symptomen? Blijf dan thuis en laat iemand anders een vrolijk bosje bloemen bij jou voor de deur neerleggen.

2. Luister naar Gerard Joling

Voor wie het nog niet wist, Gerard Joling is inwoner van ons prachtige Aalsmeer. Om deze dagen, waarbij we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, wat dragelijker te maken delen we een link naar het Spotify account van Gerard Joling. Zing vooral mee en zet de ramen lekker open!

3. Eet Paling van Theo Rekelhof

Theo Rekelhof is de vierde generatie van de traditionele visserij dat sinds 1880 aan de Herenweg in Kudelstaart gevestigd is. Hij vangt en rookt zijn eigen paling. In, op en rond de Westeinderplassen is er een schat aan flora en fauna: vissen, vogels en (zeldzame) planten. In de Westeinderplassen zwemt o.a. snoek, paling en de Europese meerval. Een mooiere werkplek kunnen wij ons niet bedenken. Wil jij de smaak van Aalsmeer in huis halen? Bezoek dan Theo op Herenweg 32-A in Kudelstaart. Hij is maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00.

*Houd minimaal 1,5e meter afstand bij de winkels. Ben je verkouden, heb je koorts of andere symptomen? Blijf dan thuis en laat iemand anders deze heerlijke Aalsmeerse ambacht bij jou voor de deur neerleggen. 

4. Geniet van de Aalsmeerse zonsondergang

Wie ons volgt op Instagram weet dat Aalsmeer prachtige zonsondergangen geeft, vooral de Westeinderplassen weet ons keer op keer te verbazen. Nu de lente weer is neergedaald en de zon bijna dagelijks schijnt, is ook de zonsondergang weer een spektakel om naar te kijken. Omdat we willen dat iedereen daarvan kan blijven genieten delen we graag een paar mooie foto’s met jullie.

5. Vaar mee met deze sfeerimpressie op de Westeinderplassen

Natuurlijk stappen we met dit weer het liefst allemaal in een boot om de prachtige natuur van Aalsmeer te bewonderen vanaf het water, maar dat kan helaas even niet. Toch nemen we je graag even mee op reis in deze korte sfeerimpressie van de rondvaart in Aalsmeer. Zo weet je wat je straks als eerste moet doen als we alles weer kunnen en mogen: een rondvaart op de Westeinderplassen boeken.

6. Volg Visit Aalsmeer op social media

Alhoewel een dagje Aalsmeer nu aantrekkelijk klinkt, raden we toerisme van buitenaf daar nog even mee te wachten. Uiteraard ontvangen we jullie allemaal graag als het weer kan. Mocht je vast over een dagje of weekendje weg nadenken, neem Aalsmeer dan zeker mee tussen jouw opties. In de tussentijd kunnen jullie inspiratie blijven opdoen via onze social media kanalen. Hier delen we mooie en inspirerende foto’s en video’s. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.