Arjen Vos onthult de geheimen van Aalsmeer!

Als hoofdredacteur van Aalsmeer Vandaag heeft Aalsmeer voor Arjen Vos nauwelijks nog geheimen. Voor en door zijn werk bezoekt hij alle uithoeken van Aalsmeer en kent hij bijna elke Aalsmeerder. Een kopje koffie drinken met Arjen Vos wordt dan ook regelmatig onderbroken met een zwaai of een groet aan een voorbijganger. In dit artikel deelt Arjan de geheimen van Aalsmeer!

Aalsmeer Vandaag is het online platform waar je alles kunt vinden en lezen over wat er in Aalsmeer gebeurt. De laatste nieuwtjes, de leukste mensen en de mooiste achtergrondverhalen.

De geheimen van Aalsmeer

De Historische Tuin, de Watertoren en de bloemenveiling; voor een eerste bezoek aan Aalsmeer moet je dit gezien en gedaan hebben. Ook varen, met een eigen of gehuurde boot of de Westeinder Rondvaart, hoort bij een eerste bezoek aan Aalsmeer. Bij de Nieuwe Meer drink je dan een kopje koffie op het terras, waar je de boten voorbij ziet varen. “De Nieuwe Meer is leuk, want met een slingerpontje moet je daarheen.” Maar er zijn ook bijzondere plekken in Aalsmeer die niet veel bezoekers aan Aalsmeer weten.

Open Tuinen Weekend

Elk jaar in juni vindt het Open Tuinen Weekend plaats. “Dan stellen mensen hun tuinen open, echt geweldig. Dan kom je bij een huis, bijvoorbeeld aan de Uiterweg, en dan denk je: wat kan hier achter zitten? Dan loop je de tuin in en kom je echt in een paradijs. Het is een aanrader om op de fiets te stappen en een aantal tuinen te bezoeken.”

Stommeermolen

In de Stommeermolen woont een hele aardige en gastvrije molenaar, vertelt Arjen. “Een man van Friese afkomst die leuk kan vertellen.” Als de molen draait is de molenaar thuis en dat is hij volgens Arjen bijna altijd, want hij werkt thuis als ingenieur. “Hij werkt voor de molenstichting, ontwerpt molens en doet renovatieprojecten.” De molenaar heeft de Stommeermolen dan ook zelf opgeknapt: van een bouwval tot een sieraad. “Je kan gewoon aanbellen, wel aan de goede kant natuurlijk, en dan vertelt de molenaar van alles over de molen.”

Het geheim van de bloemenveiling

De bloemenveiling in Aalsmeer is natuurlijk geen geheim meer. Toch kent de bloemenveiling zelf een openbare toegankelijke plek die maar weinig bezoekers weten. Een plek waar Arjen vroeger tijdens zijn wekelijkse papadag wel eens met zijn kinderen heen ging.

Ga je op eigen houtje naar de bloemenveiling? Volg dan de tip van Arjen op om de originele veiling te aanschouwen. “Je moet eigenlijk bij de plantenklok zien uit te komen, waarvoor je het dak op moet.” Bij de hoofdingang volg je via de rotonde de borden naar het parkeerdak. Rijd over het dak naar de ingang grijs/bruin. Loop naar binnen en de weg wijst zich vanzelf. “De klok hier is imposant groot.”

Aalsmeer volgens Arjen Vos

“Ik zie Aalsmeer als een prachtig dorp om te wonen. De combinatie van natuur, cultuur, entertainment, sport, winkels, scholen, mensen, kerken. Alles is hier. Je hoeft Aalsmeer eigenlijk niet uit en dat is heel bijzonder voor een dorp.” Arjen somt een aantal unieke dingen op: een eigen strand, het grootste binnenwater van Nederland, vele sportfaciliteiten, een eigen theater, restaurants met zoveel verschillende smaken en de wereldstad Amsterdam om de hoek.