Leuke uitjes voor ouderen

Leuke uitjes voor ouderen- Visit Aalsmeer

Heb je ooit gehoord van de prachtige stad Aalsmeer? Een stad vol met bezienswaardigheden, cultuur en historie voor iedereen die het avontuur aandurft. Maar voor ouderen biedt Aalsmeer nog meer. Er zijn tal van uitjes waar u uw dagen kunt vullen met leuke activiteiten. Er is niets leukers dan samen met familie of vrienden een dagje (of langer) uit te gaan in Aalsmeer. Lees hier meer over uitjes voor ouderen in Aalsmeer en ervaar de pracht van deze stad!

Westeinderplassen

Een van de mooiste meren van Nederland, prachtige natuur en u haalt gelijk een frisse neus! Of u nu het water wilt verkennen tijdens een boottocht, wilt vissen of gewoon genieten van een wandeling, er is voor iedereen iets te beleven. De Westeinderplassen bieden ook tal van andere activiteiten, zoals kajakken of surfen, maar ook vogels kijken of een bezoek aan het informatiecentrum. Er zijn ook een aantal gezellige cafés waar u heerlijk kunt genieten van een drankje of een maaltijd. Kom naar Aalsmeer en ervaar de prachtige Westeinderplassen!

Flower Art Museum

De naam Flower Art Museum zegt het al: een museum over bloemen! Dit past natuurlijk goed bij Aalsmeer. Moderne of klassieke schilderkunst/kunstwerken worden tentoongesteld in dit museum. Het is een kleinschalig museum, maar daardoor niet minder leuk. Iedere maand zijn er ook andere tentoonstellingen in een speciaal thema. Bekijk hier welke tentoonstelling u kunt bewonderen.

Oorlog museum in Fort bij Aalsmeer

In dit museum kunt u de verschillende verhalen van ouderen uit Aalsmeer leren kennen die allemaal hun persoonlijke herinneringen hebben over de oorlog. Bekijk de tentoonstellingen en leer meer over de verschillende verhalen van de ouderen in de stad en de wereld om hen heen. Er worden verhalen verteld over vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortten. Naast de neergestorte vliegtuigen wordt er ook aandacht gegeven aan hun bemanningen, aan verzet en onderduikers in het Haarlemmermeer. Ook is er een permanente tentoonstelling gewijd aan de Nederlandse agenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkten voor het Bureau Bijzondere Opdrachten. Het museum biedt een unieke ervaring om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog en de verhalen van de betrokkenen.

Huiskamermuseum Aalsmeer

Is het een woonhuis of is het een museum? Het Huiskamermuseum van Janna van Zon in Aalsmeer is het allebei. Janna woont, werkt en slaapt tussen de schilderijen. Haar passie voor kunst deelt ze graag met haar bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van de gedetailleerde verhalen over de stad, lokale bevolking en de omgeving. Kom langs en ervaar het Huiskamermuseum Aalsmeer!

Lees ook onze andere blogs en ontdek wat er allemaal nog meer te doen is in Aalsmeer!