Zie Aalsmeer door de lens van 11 Instagram fotografen

Instameet augustus 2020

Op de regenachtige zaterdag 29 augustus trokken 11 Instagram fotografen en reis bloggers naar ons prachtige Aalsmeer. Met een goed voorbereide planning was Visit Aalsmeer klaar om ze alle bijzondere en kleurrijke plekken te laten zien die we te bieden hebben in ons mooie dorp. Zie Aalsmeer door de lens van deze Instagram fotografen.

Een geurexplosie in de Historische Tuin

De Historische Tuin is een oase van rust waar kleur en geur je zintuigen vollop prikkelen.  Op deze plek werken tientallen vrijwilligers dagelijks om alles in volle bloei te houden. Je vindt er verschillende kassen, bloemen, bomen en planten. De laatste kas, waar je langskomt tijdens een rondleiding met een van de vrijwilligers, is niet zomaar een kas, dit is dé rozenkas. Een geur explosie komt je tegemoet, want hier ruiken de rozen nog écht naar rozen. Hoe dat kan? Onder andere doordat hier een productie is van tien tot vijftien stelen per vierkante meter. De meeste rozen die je tegenwoordig tegenkomt produceren rozentelers tot over de tweehonderd stelen per vierkante meter. Terwijl twee dames hard en zorgvuldig aan het werk zijn in de rozenkas, vertelt de gids dat de Historische Tuin maar liefst 225 soorten rozen heeft, zowel binnen- als buitenrozen.

Credits: Magda Spierings

Vetplanten en cactussen bij Ubink Cactus & Succulent

Het is klein, het kan prikken én bestaat uit prachtige vormen en maten. We hebben het natuurlijk over de cactus en de succulent. De kassen van Ubink, vol cactussen en vetplanten, zijn een waar kunstwerk aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart. Patronen en kleuren in combinatie met de lijnen van de kassen zijn prachtig.

Credits: Bram Mertens

Cultuur en kunst bij de Watertoren en het Flower Art Museum

Het Flower Art Museum verrast ons een paar keer per jaar met prachtige, nieuwe tentoonstellingen. Momenteel bezichtig je er de tentoonstelling De esthetische kracht van bomen. De tentoonstelling laat zien dat bomen niet alleen ‘slim’ en nuttig zijn, maar ook prachtig om te zien. Je ziet momenteel bij het Flower Art Museum ook de prachtige Wall of Flowers.
Vanaf 17 oktober 2020 zijn er weer nieuwe tentoonstellingen te bezichtigen.

Tegenover het Flower Art Museum staat de imposante Watertoren, de trots van Aalsmeer. Bovenin de toren heb je een prachttig wijds uitzicht over de Westeinderplassen en Aalsmeer. De toren is zo’n 50 meter omhoog en naar bovenklimmen is een flinke workout, maar het absoluut waard.

Nieuwe escapebeleving in de Watertoren van Aalsmeer!
Credits: Marcus van Ee

Stap de wereld van bloemen in bij FloriWorld

Onlangs geopend en nu al een groot succes, FloriWorld. Hier beleef je 365 dagen per jaar wat bloemen en planten voor je doen. Je kijkt niet alleen, maar ervaart het ook écht via verschillende ruimtes. In de Immersive Room ben je onderdeel van de show, want je bent een wandelende bloem door een bloemenveld. In de grote kamer word je omgeven door prachtige projecties op de muren en deze projecties veranderen constant. Je kijkt je ogen uit. Je kunt zelfs een virtuele rit maken op de rug van een bij en je kunt bieden op een eigen bosje bloemen.

Credits: Magda Spierings

Unieke expositie

Alle Instagram fotografen hebben hun mooiste foto’s mogen insturen. Vijf fotografen zijn uitgekozen voor een unieke expositie in FloriWorld die binnenkort zal plaatsvinden.

Meer inspiratie opdoen?

Volg ons Instagram account van Aalsmeer voor de mooiste plaatjes uit onze community en vergeet jouw eigen foto’s niet delen met #VisitAalsmeer en tag ons. We delen de favorieten op onze socials met credits.

Benieuwd welke foto’s de Instagram fotografen nog meer hebben gemaakt in Aalsmeer?
Dit zijn alle Instagrammers die mee op pad waren: Jann van @Senns_Less, Anna-Maria van @nooitsaai, Bram Mertens van @_Brambooth_, Danielle van @allesvandaan.nl, Magda van @maginbeeld, Marc van @mbvee, @Marcodreijer, Melissa van @liefstoerstout, Pema Gurung van @pema_prima, Stefan Moonen van @justnicepictures en @vincentdemmenie.