Dit zijn de nieuwe tentoonstellingen van het Flower Art Museum

Vanaf 26 januari zijn er twee nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum in Aalsmeer te zien. In ‘Bomen in Beeld’ komt de schoonheid en kracht van bomen tot uitdrukking. ‘Bloem, de natuurlijke verleider’ biedt een verrassend kijkje in de wereld van mozaïekkunst. De exposities zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezichtigen tot en met 5 april.

Bomen in beeld

In ‘Bomen in Beeld’ zetten kunstenaars de boom op een voetstuk. Van driedimensionale bomen van draad, tot  installaties van vilt en leem, maar ook zie je er sfeervolle fotografie. Aan deze tentoonstelling wordt deelgenomen door Iris Hartman, Gerard Heijmen, Zsuzsanna Györgyövics, Jacqueline van Kester, Edward Otten, Anna J. van Stuijvenberg en Anne-Riet Vugts.

Het museum vraagt bij deze tentoonstelling aandacht voor het werk van Trees for All. Deze stichting draagt bij aan een gezond klimaat. Dit doen ze door het planten van nieuwe bomen, maar ook door het beschermen van bossen. En dat is, met de recente bosbranden in de Amazone en Australië, belangrijker dan ooit.

Bloem, de natuurlijke verleider

De tweede tentoonstelling, ‘Bloem, de natuurlijke verleider’, stelt een kunstvorm centraal met een lange traditie: mozaïek. Bloemen evenals de natuur lenen zich bij uitstek als onderwerp voor deze vorm van kunst. In het Flower Art Museum is werk te zien van (gast)leden van het Mozaïekgilde, een vereniging van professionele kunstenaars uit heel Nederland.

Door het gebruik van verschillende technieken tonen zij dat mozaïek als kunstvorm ook in deze tijd volop in beweging is. Het biedt veel mogelijkheden qua vorm en expressie. De deelnemende kunstenaars zijn Monique Boncz, Henny Borra, Elsbeth Fokker, Jeanine Gerlofsma, Lily van Nunen, Nanne Wilders en Diklah Zohar.

Naast de groepstentoonstellingen presenteert het museum twee (bloem)kunstenaars met een groeiende reputatie. De fotocollages van Aleksander Willemse knallen van de muur. Van Joris Kuipers worden bijzondere wandreliëfs en installaties getoond, maar ook het werk van kunstenaarscollectief Tropisme is in het museum te bekijken.

De twee tentoonstellingen in het Flower Art Museum beginnen zondag 26 januari en duren tot en met 5 april. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Aleksander Willemse -Luca's army of love