Poëzie op het Boomkwekerskerkhof: Gedichtentuin viert 15 jaar

Gedichtentuin op begraafplaats Boomkwekerskerkhof Aalsmeer
Credits: KCA

Bomen krijgen dit jaar een hoofdrol in de Gedichtentuin op het Boomkwekerskerkhof in Aalsmeer. Een feest voor dichters en liefhebbers van poëzie! Lees meer over dit unieke evenement en hoe je zelf kunt meedoen.

Gedichten tussen de bomen

Dit jaar is het alweer de vijftiende keer dat dit evenement plaatsvindt. De Gedichtentuin is een bijzonder cultureel evenement op de oude begraafplaats Boomkwekerskerkhof in Aalsmeer, dat jaarlijks wordt georganiseerd. De Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) zorgt hiervoor. In september zijn hier de mooiste gedichten te vinden, tussen de bomen en historische graven. Dit gebeurt tijdens de eerste drie weekenden van de maand. Dichters, poëzieliefhebbers, en iedereen die interesse heeft om deze bijzondere plek te bezoeken, is van harte welkom.

 

Gedichtentuin op begraafplaats Boomkwekerskerkhof Aalsmeer
Credits: KCA

Zelf een gedicht schrijven? Doe mee!

Dit jaar gaat het thema over bomen. Oude, grote bomen hebben veel te vertellen. Ze hebben al veel meegemaakt. Maar ook jonge bomen zijn interessant. Elk van deze bomen heeft een eigen verhaal. Weten de bomen jou ook te inspireren?

Stuur jouw gedicht in

Wil je meedoen? Dat kan! Schrijf een gedicht van 14 regels en stuur dit vóór 6 augustus 2023 naar poezie@kunstencultuuraalsmeer.nl. Je krijgt van KCA vanzelf bericht wanneer jouw gedicht wordt gekozen. Als dat zo is, komt je gedicht ook in een speciaal boek ter gelegenheid van de gedichtentuin.

De feestelijke opening van de Gedichtentuin is dit jaar op zaterdag 2 september, om 12.00 uur. Doe mee of kom langs, om samen de stilte van de begraafplaats te vullen met mooie woorden.