Nieuw park geopend in Aalsmeer: Recreatiepark Hornmeer

Recreatiepark Hornmeer in Aalsmeer
Credits: Aannemer G. van der Ven

Op de plek van het voormalige voetbalterrein van VV Aalsmeer is een nieuw park geopend dat al enkele jaren in aanbouw was: Recreatiepark Hornmeer. Vrijdag 26 mei vond de feestelijke opening plaats.

Recreatiepark Hornmeer is open voor bezoekers

Burgemeester Oude Kotte opende Recreatiepark Hornmeer in Aalsmeer officieel op 26 mei. Het nieuwe park heeft wandelpaden en speelvoorzieningen voor kinderen. Ook is er een basketbalveld en een hondentrainingsveld aangelegd. Dankzij de toevoeging van nieuwe vijvers wordt de biodiversiteit van de omgeving ook aanzienlijk verbeterd. Deze vijvers zijn zowel bedoeld voor recreatief gebruik als voor watercompensatie, voornamelijk ter ondersteuning van de woningbouw aan de Roerdomplaan/Meervalstraat. Bij het ontwerpen van de oevers is veel aandacht besteed aan natuurvriendelijke oplossingen.

De realisatie van Hornmeer werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS), die subsidies verstrekt om de leefomgeving van gebieden die hinder ondervinden van vliegverkeer te verbeteren. Het parkproject heeft ook veel waarde voor de lokale gemeenschap en is in nauwe samenwerking met de inwoners van Aalsmeer tot stand gekomen.

Hornmeer is zonder twijfel een prachtige toevoeging aan Aalsmeer en biedt een geweldige ruimte voor ontspanning, recreatie en gemeenschapsopbouw voor zowel inwoners als bezoekers van de stad.