Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer

Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer

Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer

Een verborgen parel in het bloemendorp Aalsmeer mogen we wel zeggen: de Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer. We vertellen meer over deze van meer dan 150 jaar oud.

Contact

Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer

Een verborgen parel in het bloemendorp Aalsmeer mogen we wel zeggen: de Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer. De benaming ‘oud-katholiek’ betekent dat deze katholieke kerk zich oriënteert op de vroegchristelijke kerk. Met als kanttekening dat zij niet ‘onveranderlijk en star’ wil zijn, maar openstaan voor vernieuwing van het geestelijk en kerkelijk leven. De kerk stelt zich open voor de wereld, de cultuur en de vragen voor vandaag. Het is een sfeervol monument aan de Oosteinderweg!

Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer ruim 150 jaar oud

De Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer kent een rijke historie die begint op 27 augustus 1861. Op die dag wijdde de toenmalige bisschop van Haarlem (Casparus Johannes Rinkel) de nieuwgebouwde kerk in. In 2011 bestond de Oud-Katholieke Kerk 150 jaar. Voor de werkgroep Aalsmeer reden voor een feestelijk weekend om dat jubileum te vieren. Onder meer met een expositie van de Aalsmeerse kunstenares Afke Borgman, een eucharistieviering en een gezellige receptie in de tuin.

Enige oud-katholieke kerkhof van Nederland

Uniek is het feit dat zich achter de kerk het enige oud-katholieke kerkhof van Nederland bevindt. Opvallend genoeg is dat dit kerkhof gesticht in 1855, dus zes jaar voor de bouw van de kerk. Op deze begraafplaats vind je onder andere de grafkelders van drie Haarlemse bisschoppen.

Contact

Oud-Katholieke Kerk Aalsmeer
Oosteinderweg 392-394,
1432 BG, Aalsmeer