Het Flower Art Museum blijft!

Foto: Kick Spaargaren (Kick's Foto's)

Goed nieuws: Het Flower Art Museum in Aalsmeer, dat gehuisvest is in een voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, heeft een stabiele toekomst gekregen dankzij de aankoop van het pand door een groep betrokken kunstliefhebbers.

Een zekere toekomst voor bloemenkunst

Het Flower Art Museum, dat sinds 2018 de locatie huurt, werd geconfronteerd met onzekerheid toen de verhuurder het pand verkocht aan twee eigenaren die plannen hadden om er woningen te ontwikkelen. Na gesprekken tussen de kunstliefhebbers en de nieuwe eigenaren, is het pand nu aangekocht met het doel om het museum te behouden.

De aankoop betekent niet alleen dat het museum zijn deuren open kan houden, maar ook dat het nu kan beginnen met het maken van plannen voor verdere ontwikkeling. De leiding van het museum, inclusief directeur Constantijn Hoffscholte, heeft uitgesproken zeer tevreden te zijn met deze ontwikkeling.

Hierdoor heeft het Flower Art Museum nu een stevige grond onder de voeten voor de toekomst. Het museum kan zich gaan focussen op het uitbreiden van wat het te bieden heeft en een belangrijke plek worden voor de mensen in Aalsmeer en de omgeving die hier kunst en cultuur kunnen beleven.