Twee nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum

Hester Blankestijn
Hester Blankestijn

Ontdek vanaf 1 oktober twee betoverende tentoonstellingen in het Flower Art Museum: 'De natuur geknipt' en 'Vrije Vogels' die de schoonheid van papierknipkunst en het vogelrijk in diverse vormen tonen.

Vrije Vogels

De tentoonstelling ‘Vrije Vogels’ neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis naar de schoonheid van het vogelrijk. Zes kunstenaars gebruiken verschillende mediums – van schilderijen en fotografie tot sculpturen van keramiek en brons – om hun verwondering voor deze dieren te uiten. Of het nu gaat om de complexiteit van hun verenkleed of het gemak waarmee ze door de lucht zweven, elke kunstenaar benadert het onderwerp met een uniek perspectief dat niet alleen de schoonheid van de vogels viert, maar ook de veelzijdigheid van artistieke expressie.

 

Charlotte Schilt-van Ettekoven
Charlotte Schilt-van Ettekoven

De Natuur Geknipt

Papierknipkunst is een discipline die vaak wordt geassocieerd met traditioneel handwerk, maar in ‘De natuur geknipt’ is te zien hoe het ambacht transformeert tot een volwaardige kunstvorm. Met niet meer dan een schaar, mes en verschillende soorten papier zijn 23 kunstenaars van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst een creatieve uitdaging aangegaan. Het thema flora en fauna dient als een canvas voor hun verbeelding, resulterend in hangende tuinen, intrigerend geknipte insecten en driedimensionale bloemen. Je kijkt hier gegarandeerd je ogen uit!

Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van het Flower Art Museum.