Open Monumentendag Fort bij Kudelstaart

Fort Kudelstaart Defence Line of Amsterdam

Op zondag 10 september opent het Fort bij Kudelstaart zijn deuren voor het publiek. Een uitgelezen kans om de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie te ontdekken.

Rondleiding door Fort bij Kudelstaart

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij Fort Kudelstaart? Op zondag 10 september zet het fort zijn deuren open voor het publiek tijdens de Open Monumentendag. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers dit historische pand ontdekken.

Er zullen deze middag twee interessante rondleidingen worden gegeven, om 12.00 uur en 14.00 uur. Wil je erbij zijn? Aanmelden kan via het e-mailadres havenmeester@zeilfort.nl. De toegang is gratis.

 

Rijke geschiedenis

Opgericht in 1906 om de Herenweg en Westeinderplassen te beschermen, bewaart het Fort bij Kudelstaart nog veel originele elementen, waaronder betonnen geschutsopstellingen en houten bankjes in de schuilplaatsen.

De open dag bij het Fort bij Kudelstaart biedt een uitgelezen kans om dit monument in al zijn facetten te beleven. Of je nu komt voor de geschiedenis, of de pure schoonheid van de Westeinderplassen, de Open Monumentendag belooft een boeiende kijk te bieden op hoe het verleden en de toekomst op verrassende wijze kunnen samenvloeien.