Nieuwe campagne op Visit Aalsmeer: Duurzame Watersport

Windsurfen op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Visit Aalsmeer heeft een nieuwe online campagne gelanceerd, genaamd Ontdek Watersport in Aalsmeer. Het doel van de campagne is om bezoekers uit de regio aan te moedigen deel te nemen aan duurzame watersport op de Westeinderplassen.

Duurzame watersport in Aalsmeer

De campagne, die wordt gepresenteerd door middel van een video met dronebeelden, laat de schoonheid zien van dit uitgestrekte watergebied van tien vierkante kilometer, dat een oase is voor watersportliefhebbers midden in de Randstad.

Aalsmeer zet zich sterk in voor het promoten van milieuvriendelijke watersport, zoals windsurfen, suppen, elektrisch varen en kanoën, die een minimale impact hebben op het kwetsbare ecosysteem van de Westeinderplassen. Door een balans te vinden tussen waterplezier en ecologische verantwoordelijkheid, streeft de campagne ernaar het bewustzijn te vergroten en bij te dragen aan de bescherming van deze prachtige natuurlijke omgeving voor toekomstige generaties, terwijl ook de nadruk wordt gelegd op de voordelen van sport en lichaamsbeweging.

Bekijk de video hier:

De wethouder aan het woord

Wethouder recreatie en toerisme Sven Spaargaren: “Aalsmeer is met de Westeinderplassen gastheer van enorm veel watersportliefhebbers. Die rol vertolken we graag. Tegelijkertijd moeten we ons ook, samen met de watersporters, inzetten voor het behoud van de prachtige flora en fauna. De natuurlijke schoonheid van deze prachtige plek is namelijk niet vanzelfsprekend, we moeten allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat deze mooie plassen duurzaam behouden blijven voor toekomstige generaties.”

Bekijk de campagnepagina voor duurzame watersport in Aalsmeer hier en laat je inspireren!