Nieuw Sportpark in Aalsmeer: Jac Stammespark

Opening Jac Stammespark
Credits: Kick Spaargaren

Het Jac Stammespark in Aalsmeer is geopend! Lees meer over dit nieuwe sportpark, de faciliteiten en het eerbetoon aan handbaltrainer Jac Stammes.

Nieuw sportpark in Aalsmeer

Vrijdag 28 juni markeerde een belangrijke mijlpaal voor Aalsmeer met de officiële opening van het nieuwe sportpark bij het Jac Stammespark. Burgemeester Gido Oude Kotte, wethouder Bart Kabout (Sport) en Jules Broex (directeur ESA) verrichtten samen de openingsceremonie. Het sportpark, gelegen naast sporthal De Bloemhof, maakt deel uit van een groter project dat zich uitstrekt over het terrein tussen Green Park Aalsmeer en de woonwijk Aalsmeer Oost.

Het project werd gefinancierd door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS), gemeente Aalsmeer, Green Park Aalsmeer en Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA). Het doel van het park is om een aantrekkelijke zone te creëren waar de inwoners van Aalsmeer Oost kunnen wandelen, recreëren en sporten in een groene omgeving.

Eerbetoon aan Jac Stammes

De naam Jac Stammespark is een eerbetoon aan Jac Stammes, een vooraanstaande handbalspeler en jeugdtrainer die geliefd was in de gemeenschap. De naam werd gekozen via een wedstrijd waarbij inwoners van Aalsmeer hun stem konden uitbrengen. Met ruim 1.000 stemmen won Jac Stammes, gevolgd door Wiebe Koopstra met 822 stemmen.

Het Jac Stammespark biedt een mooie wandelroute en uitgebreide sportfaciliteiten. Het park naast sporthal De Bloemhof langs de Machineweg biedt nu een nieuwe plek voor ontspanning en beweging voor alle inwoners. De omgeving rond sporthal De Bloemhof is al eerder verbeterd. Zo zijn er nieuwe kleedkamers en een krachthonk gebouwd en is een nieuw parkeerterrein aangelegd. De ingang voor bezoekers met de auto is verplaatst naar de Braziliëlaan, terwijl fietsers en voetgangers de entree bij de Hornweg kunnen blijven gebruiken.