Visserij Rekelhof

Vissen Westeinderplassen - Theo Rekelhof - Visserij Rekelhof

Visserij Rekelhof

“Zo iets normaals van vroeger, maar zo iets bijzonders van nu”, vertelt Theo Rekelhof. Hij is de vierde generatie vissers op de Westeinderplas en vangt dagelijks verse vis.

Contact

Vierde generatie vissers

Theo Rekelhof is de vierde generatie van de traditionele familievisserij dat al sinds 1880 aan de Herenweg in Kudelstaart gevestigd is. Zijn oom en vader namen na de Tweede Wereldoorlog de visserij over, terwijl hun moeder dat liever anders had gezien. Het beroep visser stond gelijk aan armoede. In 1991 nam Theo Rekelhof het over en tot op de dag van vandaag is er nog weinig veranderd aan Visserij Rekelhof en de manier van vissen op de Westeinderplassen. 

Visserij museum

De kans is klein dat je bij Theo zomaar even vis gaat halen en weer doorrijdt. Zijn visserij Rekelhof is namelijk een klein museum. Zo verzamelt hij allerlei vondsten uit en rondom de Westeinderplassen, zoals stukken vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Als hij niet aan het vissen is, vertelt hij je hier graag meer over. Waar hij ook veel over te vertellen heeft is zijn aquarium met levende vissen uit de Westeinderplassen, zoals paling, meerval, snoekbaars en krab. Tussen deze vissen zit altijd wel een meerval, een bijzondere vis die oorspronkelijk alleen voor kwam in de Westeinderplassen.

Vissen op de Westeinderplassen

Rond een uurtje of acht ’s ochtends stapt Theo aan boord van zijn boot om te gaan vissen. Het proces gaat nog altijd zoals vroeger: hij vist met fuiken en lijnen, rookt of vilt vervolgens zijn vangst en verkoopt het in de winkel bij zijn huis. Met een beetje geluk is Theo paling aan het roken als jij langskomt.

Credits: Eelco Roos

Een dag op pad met Theo

Deze eeuwenoude ambacht zelf uitvoeren? Ga dan een halve dag vissen met Theo! Om 08:00 uur stap je dan met hem aan boord en ga je – afhankelijk van het seizoen – mee palingfuiken vissen, netten vissen of zegen vissen. Naast het vissen krijg je een kleine rondvaart over de Westeinderplassen, een rondleiding in de visserij en zie je hoe Theo paling rookt. Uiteraard leert hij je vol passie over het vak. De visbeleving sluit je natuurlijk af met een heerlijk broodje paling.

Contact

Visserij Rekelhof
Herenweg 32a,
1433 HA, Kudelstaart

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag vanaf 11:00 uur.