Keramiek atelier Tries Smilde

Keramiek atelier Tries Smilde

Keramiek atelier Tries Smilde

Bezoek het keramiek atelier van Tries Smilde. Voor Tries begint het allemaal in 1984 als zij professioneel met keramiek haar eigen stijl in aarde werk ontwikkeld.

Contact
Keramiek atelier Tries Smilde

Wie is Tries Smilde?

Voor Tries begint het allemaal in 1984 als zij professioneel met keramiek haar eigen stijl in aardewerk ontwikkeld. Het is vrolijk werk, voor een sfeervol gedekte tafel, uniek in dagelijks gebruik. Ze laat nog steeds met erg veel plezier de klei tollen, draaien en vormen tot iets wat je later in je handen hebt. Tries vindt dat het kunstgedeelte vooral naar voren komt in de kracht van de vorm en de beschilderingen, die kleine schilderijtjes zijn. Inmiddels is Tries overgestapt van lange series naar kleine reeksen met een thema. 

[contact]

Cursussen en workshops

Tries geeft lessen in draaien en handbouwen voor beginners en gevorderden. De groepen bestaan ongeveer uit vijf personen en ieder heeft de beschikking over een eigen elektrische draaischijf. De lessen volgen een bepaald patroon, waarbij je de techniek van het draaien goed leert beheersen en waar plek is voor eigen ideeën. Dat geldt ook voor het handbouwen. Daarnaast besteed ze veel aandacht aan het gebruik van engobes en glazuren. De reguliere lessen vinden doordeweeks overdag en in de avonduren plaats.

Kinderfeestje

Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Ook dan ben je bij Tries aan het juiste adres! De kinderen werken aan een opdracht die deels vast is en voor een groot deel de fantasie ruimte biedt. Als het boetseren klaar is, komen de penselen en kleurenslibs op tafel en is het beschilderde resultaat altijd geweldig. Je kunt je kinderfeestje vieren op vrijdag- of zaterdagmiddag. Maar andere dagen zijn uiteraard ook mogelijk in overleg. Meestal duurt het kinderfeestje zo’n twee tot twee en een half uur.

Contact

Emmastraat 5
1432 EW Aalsmeer