Kunstroute Aalsmeer viert 25-jarig jubileum

Kunstroute Aalsmeer 2023

Ontdek de diversiteit van de Aalsmeerse kunstscene tijdens de 25e Kunstroute: van klassieke schilderijen tot keramiek en live muziek.

In het derde weekend van september viert de Kunstroute Aalsmeer dit jaar zijn 25e editie, en de organisatie laat deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 16 en 17 september zullen meer dan 80 kunstenaars hun werk tentoonstellen op 19 unieke locaties.

Dit jaar introduceert de Kunstroute een nieuwe activiteit: de Kunstveiling bij Jachthaven Otto. De veiling biedt het publiek de kans om kunstwerken tegen een gunstige prijs te bemachtigen. De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat de crowdfundingactie ‘Send Sas Down Under to Get Back Up Again’. De te veilen werken zijn vanaf 16 september te zien, de veiling zelf begint op 17 september om 14.30 uur.

Naast de kunstveiling zijn er diverse activiteiten tijdens de Kunstroute, van muziek tot leuke inloopworkshops, bijvoorbeeld bij De Kunstploeg. Op die manier kunnen bezoekers zelf ook creatief aan de slag gaan.

 

Selfieproject Gezichten van Aalsmeer

Een ander onderdeel van de Kunstroute dit jaar is ‘Gezichten van Aalsmeer’. Dit project biedt een hedendaagse blik op de Aalsmeerse samenleving door middel van zelfportretten. De werken zullen tijdens de Kunstroute op verschillende locaties te zien zijn.

De 25e editie van de Kunstroute Aalsmeer belooft een veelzijdig kunstevenement te worden. Het is een uniek evenement voor jong en oud. Neem dus vooral een kijkje! Het volledige programma vind je op de website van de Kunstroute.