Ervaar de Hollandse Plassen deze zomer

Ervaar de Hollandse Plassen
Credits: Magda Spierings

De bestuurders, ondernemers en promotieteams van de Hollandse Plassen willen iedereen aanmoedigen om dit prachtige gebied te bezoeken. Samen willen ze ervoor zorgen dat de Hollandse Plassen meer bekendheid krijgen als een toeristische bestemming. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is het feit dat de Hollandse Plassen zich uitstrekken over drie provincies en grotendeels gelegen zijn in het schilderachtige Groene Hart van Nederland.

Ervaar de Hollandse Plassen

Onder de noemer ‘Ervaar de Hollandse Plassen‘ is er een duurzame watersportcampagne gelanceerd die mensen aanmoedigt om het avontuur op het water aan te gaan. Of je nu wilt ontspannen, genieten van de natuur, de cultuur wilt ervaren of actief wilt sporten, de Hollandse Plassen hebben voor elk wat wils. Het gevarieerde aanbod aan duurzame watersporten, gecombineerd met de prachtige natuur, maakt een bezoek aan de Hollandse Plassen een unieke ervaring, ongeacht het weer.

Antoinette Ingwersen, Wethouder Nieuwkoop zegt: ‘We zien al een aantal jaar dat steeds meer mensen hun vrije tijd doorbrengen in de eigen omgeving en het fijn vinden om buiten actief te bewegen. Deze trend laat zien dat het belangrijk is om de leefomgeving gezond en aantrekkelijk te houden voor inwoners, zodat zij hier kunnen bewegen, sporten en recreëren. De plassen zijn daar uitstekend voor geschikt. ’

Dus kom deze zomer de plassen ervaren met een stoere sport of activiteit die bij jou past. Sportief ontspannen, mooier kan het toch niet? We nodigen iedereen van harte uit om de Hollandse Plassen te ervaren!