Agenda

Aalsmeer bruist van leuke, inspirerende en verrassende activiteiten voor jong en oud. Als bloemendorp aan de oevers van de Westeinderplassen staat de agenda van Aalsmeer het hele jaar vol met terugkerende en nieuwe evenementen. Zowel voor de (water)sportieveling en natuurliefhebbers als voor de muziekfanaten en kunst- en cultuurjagers. Kortom, in Aalsmeer is genoeg te beleven op en naast het water, tussen de bloemen of met uitzicht op al het natuurschoon die onze veelzijdige omgeving rijk is. 

Dit staat er op de agenda in Aalsmeer; een overzicht van alle evenementen die op korte en lange termijn op het programma staan. 

09 september 2023

Pramenrace Aalsmeer

Een spektakel op het water, een echte Aalsmeerse traditie en dé afsluiter van de Feestweek in Aalsmeer: op zaterdag 10 september 2022 vindt de Pramenrace plaats. Een uniek evenement voor Aalsmeer als bloemendorp aan het water.

25 maart 2023 t/m 23 september 2023

Dorpswandelingen Aalsmeer

Museum Historische Tuin Aalsmeer organiseert tijdens het seizoen iedere laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer Centrum. De wandeling voert langs bekende Aalsmeerse monumenten

26 maart 2023 t/m 24 september 2023

Bloemen-en plantenveiling op de Historische Tuin

Op de laatste zaterdag van de maand openen de deuren van de afmijnzaal... Heeft u al eens plaats genomen op de kopertribune? Op de knoppen gedrukt en mooie planten gescoord? Dan is nu uw kans!

04 juni 2023 t/m 31 december 2023

Watertoren openstelling

Altijd al benieuwd naar het uitzicht vanaf het icoon van Aalsmeer? Beklim de Watertoren tijdens de openstelling!

10 juni 2023 t/m 11 juni 2023

Geluksroute Aalsmeer

Dit jaar wordt er op zaterdag 10 en zondag 11 juni de geluksroute gehouden in Aalsmeer. Vorig jaar was er al een evaluatie bijeenkomst geweest waar geconstateerd werd dat de Geluksroute vanwege het succes niet meer weg te denken valt. Niet alleen tijdens het weekend werd er geluk gedeeld en geplukt, de bijzondere ontmoetingen werkten…

03 september 2023 t/m 09 september 2023

Feestweek Aalsmeer

Van zondag 3 tot en met zaterdag 9 september 2023 is de leukste week van het jaar in Aalsmeer! Kom feesten met de grootste artiesten van Nederland in de feesttent op het Praamplein. Geniet van deze hele week vol plezier!

16 september 2023 t/m 17 september 2023

Kunstroute Aalsmeer

Op ruim 20 locaties is in het derde weekend van september kunst te bewonderen. De kunstroute brengt je op bijzondere plekken langs kunst van lokale makers.