Floriworld Aalsmeer

Toeristen in Nederland hebben vanaf 2020 een nieuwe hotspot op de radar. Floriworld Amsterdam, gevestigd in Aalsmeer! Een ervarings- en expertisecentrum voor de bloemensector, waar bezoekers uit de hele wereld hun ogen de kost kunnen geven in de wereld van bloemen en planten. Een themapark net buiten Amsterdam, dat net als een bezoek aan Keukenhof garant staat voor een onvergetelijke ervaring.

De komst van Floriworld in Aalsmeer bevestigt en benadrukt dat Aalsmeer het centrum van de sierteelt is. Dit experience centre is dan ook gevestigd bij de ingang van de bloemenveiling, achter de gebouwen van Waterdrinker.

Ontdekkingsreis in de wereld van bloemen en planten
Het gebouw van Floriworld beslaat naar verwachting 5.000 tot 7.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Blikvanger is de 26-meter hoge tulp met glazen wanden. Doel is mensen verwonderen met kleuren, geuren en emotie. Een ontdekkingsreis langs bloemen en planten, waarbij voor bezoekers een wereld opengaat; zij leren wat bloemen en planten betekenen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld voor de gezondheid.

Tipje van de sluier
Bezoekers verrassen wordt heel belangrijk in Floriworld. Om dat verrassingseffect in stand te houden, willen de initiatiefnemers nog niet te veel informatie prijsgeven. Wel doen ze enkele ideeën uit de doeken. Zoals de mogelijkheid om op een elektrische trein door de veilinggebouwen te rijden en om ‘in te stappen’ voor een virtuele ballonvlucht boven Keukenhof. Ander idee is dat bezoekers zich kunnen laten verrassen in een huiskamer vol met bloemen naar eigen keuze. Verder zal er aandacht zijn voor kunst over bloemen en voor een ‘Groei en Bloei’-show over het leven van een bloem of plant.

De grote opening van Floriworld Aalsmeer is gepland in het voorjaar van 2020.