Floriworld opent in 2020 haar deuren!

Bloemen in Aalsmeer

Bloemenliefhebbers in Nederland hebben vanaf 2020 een nieuwe hotspot op de radar. FloriWorld Amsterdam, gevestigd in Aalsmeer! Een ervarings- en expertisecentrum voor de bloemensector, waar bezoekers uit de hele wereld hun ogen de kost kunnen geven in de wereld van planten en bloemen in Aalsmeer. Een themapark net buiten Amsterdam, dat net als een bezoek aan Keukenhof garant staat voor een onvergetelijke ervaring.

Ontdekkingsreis in de wereld van planten en bloemen in Aalsmeer

De komst van FloriWorld in Aalsmeer bevestigt en benadrukt dat Aalsmeer het centrum van de sierteelt is. Dit experience centre is dan ook gevestigd bij de ingang van de bloemenveiling. Het gebouw van FloriWorld beslaat naar verwachting 5.000 tot 7.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De blikvanger wordt de 26-meter hoge tulp met glazen wanden en het doel is om mensen te verwonderen met kleuren, geuren en emotie. Een wordt een ontdekkingsreis langs planten en bloemen in Aalsmeer, ook wel hét bloemendorp van Nederland. Hierbij gaat een wereld open voor bezoekers, want zij leren wat bloemen en planten betekenen in het dagelijks leven en bijvoorbeeld de gezondheid.

Tipje van de sluier van FloriWorld Amsterdam

Bezoekers verrassen wordt heel belangrijk in FloriWorld. Om dat verrassingseffect in stand te houden, willen de initiatiefnemers nog niet te veel informatie prijsgeven. Wel doen ze enkele ideeën uit de doeken, zoals de mogelijkheid om op een elektrische trein door de veilinggebouwen te rijden en om ‘in te stappen’ voor een virtuele ballonvlucht boven Keukenhof. Een ander idee is dat bezoekers zich laten verrassen in een huiskamer vol met bloemen naar eigen keuze. Verder zal er aandacht zijn voor kunst over bloemen en voor een ‘Groei en Bloei’-show over het leven van een bloem of plant. De grote opening van Floriworld Aalsmeer is gepland in het voorjaar van 2020.