Beleef bloemrijk Aalsmeer in één dag met deze 5 tips!

Rondleiding Historische Tuin

Met een rijke geschiedenis aan bloemen die teruggaat tot de 17e eeuw verveel je je in Aalsmeer geen moment. We hebben alle flower experiences voor je op een rij gezet. Beleef bloemrijk Aalsmeer met deze tips.

1. Ontdek wat bloemen doen in FloriWorld

Met de opening van FloriWorld is het plaatje compleet. Je ervaart de bloemenwereld hier op een heel ander niveau dan je gewend bent. Van bloemenkunst in virtuele ruimtes tot meedoen aan een bloemenveiling, instaproof fotohoekjes en nog veel meer. Deze experience duurt 1,5 tot 2 uur en dat maakt het ook zeer geschikt voor jonge kinderen. Er is genoeg om je ogen de kost te geven en meer te leren over bloemen.

2. Flower Art Museum

Na een bezoek aan FloriWorld ben je binnen tien minuten met de fiets of auto bij het Flower Art Museum dat ligt aan de Westeinderplassen. De bloemkunst die zij tentoonstellen is bijzonder mooi. De expositie verandert regelmatig dus we raden aan om na jouw bezoek nog een keer terug te komen.

In de zomer van 2020 organiseert het Flower Art Museum samen met de KCA, De Oude Veiling en de Historische Tuin ‘De kleinschalige Zomerconcerten’. Deze starten op vrijdag 24 juli.

3. Koffie en lunch bij Het Tuinhuis

Na FloriWorld en een bezoek aan het Flower Art Museum is het tijd voor lunch en koffie met taart bij Het Tuinhuis. Het Tuinhuis zit bij de Historische Tuin dus je bent al op je volgende locatie. Je kunt hier, voor je verder gaat met jouw flower experience, even ontspannen en bijpraten met je gezelschap over FloriWorld en het Flower Art Museum. Een dagje alleen op pad? Dan is dit het moment om even te genieten van de omgeving. Het Tuinhuis zit namelijk op een prachtige plek.

4. Historische tuin

Hier ga je helemaal op in de wereld van bloemen. Wanneer je binnenstapt komt de geur van rozen je al tegemoet. Dit Historische Museum voert terug tot het begin van de 17e eeuw. Toen legde men zich al toe op het telen van fruitbomen. Daaronder teelde men aardbeien. Aan het einde van de 19e eeuw gingen de kwekers in Aalsmeer over op het telen van buitenbloemen en kort daarna op het telen van bloemen in kassen. De Historische Tuin voert je terug in de tijd en brengt op 13000 m2 de rijke geschiedenis van Aalsmeer in beeld vanaf circa 1700 tot 1940. Dat doen zij met heel veel geur en kleur. Dat maakt de Historische Tuin de perfecte aanvulling op jouw flower experience tijdens een dagje Aalsmeer.

5. Rondvaart

Vanaf de Historische Tuin vertrekt ook de Westeinder Rondvaart die jou Aalsmeer laat zien vanaf het water. Een geweldig ervaring met schipper Henk die alles weet te vertellen over de Aalsmeerse geschiedenis.

Rondvaart Westeinderplassen