Actief

Zin om even helemaal los te gaan op het water? Letterlijk en figuurlijk, op een wakeboard of waterski’s? Houd je van strandsporten en wil je ook graag bij slecht weer je favoriete sport binnen uitoefenen. Sportievelingen, welkom in Aalsmeer! Niet alleen aan de Westeinderplassen, waar alle watersporten mogelijk zijn, maar ook in The Beach, het grootste overdekte strand van Nederland. Wie in Aalsmeer sportief en actief bezig wil zijn, kan zich hier het hele jaar door vermaken.

Ontdek de leukste activiteiten in Aalsmeer

Populaire artikelen

Actief op het water

In stilte opgaan in al het natuurschoon dat de Westeinderplassen te bieden heeft? Of liever met wat leven om je heen uitkijken over de prachtig gelegen baai?

Watersport in Aalsmeer

Ontdek de leukste sportieve activiteiten in het groene Aalsmeer

In Aalsmeer valt het hele jaar door veel te doen dankzij de verschillende sportieve activiteiten in en op het water en in de omliggende natuur. Dit groene bloemendorp biedt eindeloos veel mogelijkheden om actief bezig te zijn en tegelijkertijd van de prachtige omgeving te genieten. Of je nu houdt van fietsen en wandelen of een fanatieke surfer bent, in Aalsmeer kun je lekker actief bezig blijven! Ontdek de leukste sportieve activiteiten en beleef een onvergetelijke tijd in Haarlemmermeer.

Sportieve activiteiten voor jong en oud 

Het is geen wonder dat Aalsmeer een populaire bestemming is voor bezoekers. De bijzondere natuurrijke omgeving trekt jaarlijks veel toeristen. Op de fiets of te voet kun je het groene bloemendorp gemakkelijk verkennen. Er zijn zelfs verschillende fiets- en wandelroutes die je kunt doen om de omgeving in te trekken en meer te leren over de geschiedenis en cultuur. Ook zijn er veel leuke sportieve activiteiten voor kinderen, zoals Jump XL Aalsmeer, Glowgolf en Funmania Aalsmeer. Hier kunnen kids naar hartenlust spelen terwijl de ouders een oogje in het zeil houden, of gezellig meedoen. 

Activiteiten op het water in Aalsmeer

In Aalsmeer kun je eindeloos veel plezier beleven in en rond het water. Naast een mooie strandwandeling of picknick aan het water kun je hier ook zwemmen, surfen, of zelfs kayakken. Ook kun je nieuwe activiteiten op het water leren, bijvoorbeeld zeilen op de Westeinderplassen bij Zeilschool Aalsmeer of suppen bij Supventure Aalsmeer. Voor nog meer uitdaging kun je zelfs waterskiën bij de Waterskivereniging Aalsmeer. Andere leuke activiteiten zijn windsurfen, of vissen naar paling met Visserij Rekelhof. Er is voor iedereen wel een leuke activiteit te bedenken.

Ontdek de prachtige natuur van Haarlemmermeer 

Naast alle bloemenweelde kun je in Aalsmeer ook genieten van de prachtige natuur in de regio Haarlemmermeer. Aalsmeer is gelegen aan de Westeinderplassen, het grootste binnenwater van de provincie Noord-Holland. Hier kun je heerlijk varen over het meer, of meedoen aan een watersportactiviteit. Daarnaast kun je prachtige wandelingen maken door het Seringenpark aan de Ophelialaan, of het Schinkelbos, wat sinds 1999 is toegevoegd aan het bekende Amsterdamse Bos. Bij een van de vele restaurants kun je onderweg even bijkomen en genieten van een hapje en een drankje, voor een onvergetelijke dag.