Bezoek de winterse tentoonstellingen in Flower Art Museum

Winterse tentoonstellingen in Flower Art Museum Aalsmeer

Tentoonstelling Sogetsu ikebana

Wie bij de winter nog steeds aan traditionele kleuren als wit, zwart, grijs en bruin denkt, leeft in het verleden. Dit bewijzen de nieuwe winterse tentoonstellingen in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Hier zie je vanaf 19 januari 2019 dat de natuur en bloemen niet alleen in het voorjaar en de zomer voor mooie kunst zorgen. 

Colours of Winter in Aalsmeer

“Bevroren bloemen, kosmische sculpturen, kleurrijke mantels, betoverende details en stemmige foto’s met sprankjes hoop”, zo verwoorden ze bij het Flower Art Museum in Aalsmeer de tentoonstelling Colours of Winter. Kunstenaars Eng Eg, Eikelboom, Pim Velthuizen, Marijke van Welzen en Ems Willems laten de transformatie van het traditionele natuurbeeld naar kleuren van nu en de toekomst zien. 

Tentoonstelling bij Ems Willems

Meer nieuwe tentoonstellingen 

Naast Colours of Winter is er vanaf 19 januari in het Flower Art Museum de tentoonstelling Shapes of Nature te zien. Eentje van Japanse bodem die perfect aansluit bij het winterseizoen. Want ja, Aalsmeer staat ook in de winter in het teken van natuur en bloemen. Bij de kunst van Shapes of Nature zijn de vormen en verbindingen gebaseerd op de natuur en Japanse bloemschikkunst. Ook wel, ikebana. 

Forgotten Forest en Waining Woods zijn twee andere nieuwe tentoonstelling in het Aalsmeerse museum. Het zijn schilderijen met bizarre vormen en leegtes van Joyce van Dongen. Denk hierbij aan oerbossen in een nevelige waas, gecombineerd met borduurwerk van fossielen. De tentoonstelling Waining Woods laat de viering van de natuur zien, maar is door de leegtes ook een waarschuwing voor de kwetsbaarheid van de wereld waarin we leven. 

Winterse tentoonstellingen in Flower Art Museum Aalsmeer

Tentoonstelling bij Joyce van Dongen, Forgotten Forest

Bezoek het Flower Art Museum in Aalsmeer

Het Flower Art Museum zorgt dat het bloemendorp Aalsmeer in de winter ook in bloei staat. Je vindt het museum aan de Kudelstaartseweg tegenover de Watertoren. De openingstijden zijn op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur, op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur. De entreeprijs is €5,50 en gratis voor kinderen tot en met veertien jaar.