Met de veerdienst

Aalsmeer is een waterrijk dorp. Dat is misschien ook wel de reden dat je hier op bezoek bent of komt. De Westeinderplassen is een groot en uniek watersportgebied met veel jachthavens, horecagelegenheden en in de baai een heus Surfeiland. Een veelzijdig recreatiegebied waar je helemaal tot rust komt, of juist stoom kunt afblazen.

Het netwerk van de Westeinderplassen

De Westeinderplassen is via de Ringvaart, rond de Haarlemmermeer, verbonden met de Kagerplassen, Nieuwe Meer en nog meer vaarten en plassen. De Westeinderplassen op zichzelf vormen een rijk en verrassend watergebied van één grote en meerdere kleine plassen. Kenmerkend zijn ook de vele grazige en in sommige gevallen publiek toegankelijke eilandjes. Een netwerk van kleine slootjes verbindt de plassen met elkaar en langs de oevers zijn prachtige jachthavens te vinden.

Veerdienst Ringvaart

Fietsers en voetgangers kunnen dankzij een motorveer van Veerdienst Ringvaart de Ringvaart van de Haarlemmerpolder oversteken. Het motorveer verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout. Dienstverlener is Waterwolf Dienstverlening, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer.

Veerdienst Ringvaart is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 07:00 uur tot 17:45 uur. Vanaf half april tot half september is deze veerdienst ook open in de weekenden, van 10:00 uur tot 17:45 uur. De veerdienst vaart ook tijdens de Kunstroute in het derde weekend van september.

Tarief

€ 1,20 per overtocht / 10 overtochten voor € 9,00.

Contactgegevens

Veerdienst Ringvaart
Uiterweg 426
1431 AZ Aalsmeer
Telefoon: 0900 1852