Vier dit jaar Pasen bij Fort Kudelstaart!

Pasen Fort Kudelstaart Aalsmeer

Op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag is het feest bij Fort Kudelstaart! Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Zo bewonder je een fototentoonstelling, bewonder je Fort Kudelstaart vanaf het water, krijg je een rondleiding, neem je deel aan watersporten en werk je samen tijdens outdoor activiteiten. Dit alles natuurlijk niet zonder een smakelijke paasbrunch! 

Voor €55,00 vier je Pasen bij Fort Kudelstaart, geniet je van heerlijk eten en neem je deel aan allerlei activiteiten. Boeken doe je bij Zeilfort Kudelstaart.

Ga brunchen bij Geoff’s Restaurant

Pasen is niet compleet als er niet gebruncht wordt, toch? Dit doe je met Pasen bij Geoff’s Restaurant, naast Fort Aalsmeer. Daarna kan je met volle maag meedoen aan allerlei leuke activiteiten bij Fort Kudelstaart waar je vanaf 13:00 uur met de boot naartoe vaart. 

Ontdek een ‘geheim’ stukje Fort Kudelstaart

Vanaf de weg is het niet mogelijk om heel Fort Kudelstaart te zien, daarvoor moet je het water op. Stap tijdens het Paasweekend daarom aan boord van een Friese zeiltjalk uit 1910. Samen met schipper Rob Ligtenberg vaar je naar dit ‘geheime’ stukje van het fort.

Fort Kudelstaart Stellingen van Amsterdam, Aalsmeer

Bewonder tentoonstellingen van de Stelling van Amsterdam

De verdedigingslinie Stelling van Amsterdam telt maar liefst 135 kilometers rondom Amsterdam. Het is aangelegd tussen 1880 en 1914 en is een UNESCO Werelderfgoed. Fort Kudelstaart behoort tot deze verdedigingslinie en omgeven door historie kan jij hier dus Pasen vieren. Je leert dan meer over de Stelling van Amsterdam tijdens de fototentoonstellingen: vanuit de lucht door René Ros, over de recreant uit 1998 door Mariette Carstens en van de metamorfose die Fort Kudelstaart de afgelopen jaren heeft ondergaan.

Leer zeilen met Zeilschool Aalsmeer

Om het half uur is het mogelijk om in te stappen en een rondje mee te zeilen. Kinderen van zes tot twaalf jaar hebben helemaal geluk, want zij kunnen tijdens Pasen in Fort Kudelstaart daadwerkelijk leren zeilen en vast kennismaken met deze bekende watersport in Aalsmeer. De vrolijke en ervaren instructeurs van Zeilschool Aalsmeer hebben er al zin in.

Zeilen Aalsmeer: Zeilschool Aalsmeer

Voer pittige opdrachten uit tijdens een workshop

Samenwerken, communiceren en doorzetten: zowel volwassenen en kinderen worden uitgedaagd tijdens een outdoor learning workshop. Deze workshop wordt elk uur georganiseerd door Outward Bound. De opdrachten worden buiten uitgevoerd en vervolgens met elkaar geëvalueerd. Wat ging er goed en wat kan er juist beter?

Bezoek ook Fort Aalsmeer per boot

Wil je nog meer geschiedenis van de Stelling van Amsterdam bewonderen? Dan kan je tijdens het Pasen in Fort Kudelstaart ook Fort Aalsmeer bezoeken. Hier vind je een boerderij en museum. Kom je met de fiets of de boot? Vanaf 13:00 uur kan je van Fort Kudelstaart naar Fort Aalsmeer reizen en weer terug. Maar op z’n Aalsmeers is er ook de mogelijkheid om aan boord te stappen van de boten van de Westeinder Rondvaart. 

Rondvaart Aalsmeer met Westeinder Rondvaart

Nieuw plannen voor Fort Kudelstaart

Tijdens het Paasweekend opent Fort Kudelstaart voor het eerst haar deuren onder leiding van Zeilfort-team. Zij organiseren voor het eerst een evenement in het fort, maar er zullen nog velen volgen. Onder de naam Zeilfort Kudelstaart wordt het fort namelijk omgetoverd tot het watersport icoon van Aalsmeer. Wordt vervolgd!