Leuke activiteiten in de kerstvakantie van Aalsmeer

Leuke activiteiten in de kerstvakantie van Aalsmeer

De feestdagen komen er weer aan en de kerstvakantie is alweer in zicht. Hoog tijd om te bedenken wat jij wilt gaan doen met je gezin, familie, vrienden of de kinderen. We hebben alvast een aantal leuke activiteiten op een rij gezet. Lees snel verder.

Kerstwandeling door Aalsmeer

Ben jij gek op wandelen en hou je ervan om lekker buiten te zijn? Loop mee met de kerstwandeling. Een leuke wandeling die start in de oude Dorpspomp in de Dorpsstraat van Aalsmeer. Je kunt de wandeling op je eigen tempo, dag en tijd doen. Je kunt de route elk moment lopen vanaf 19 december tot en met 28 december 20.00 uur. De duur van de route is ongeveer een uurtje. Loop gezellig met je vrienden, opa, oma, tante of buurman. De organisatie nodigt iedereen uit om verlicht te lopen. Dan kan door lichtjes aan je tas te doen of door je jas te versieren. Niet alleen voor de veiligheid maar ook voor de gezelligheid. De wandeling wordt georganiseerd door verschillende kerken. Dit maakt ook dat de wandeling geheel kosteloos is. Wil je toch graag iets doneren of meer informatie hebben? Neem een kijkje op hun website: https://kerstfeestaalsmeer.nl/ 

Ga gezellig naar een kerstmarkt 

Hoe leuk is het om gezellig naar een kerstmarkt te gaan om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen? De meiden van Lionsclub Aalsmeer Ophelia hebben samen met de Historische Tuin een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december kun je de kerstmarkt bezoeken. Op de kerstmarkt kun je kraampjes vinden waar ze onder andere bloemen en planten, keramiek, lifestyle, houten speelgoed en bijzondere (kerst)cadeaus verkopen. Er is zelfs een kerstcafé waar ze lekker koffie, thee, glühwein, chocolademelk en heerlijke snacks verkopen. 

Volg een kerstworkshop

Boerma Instituut organiseert gezellige kerstworkshops. De workshops vinden plaats vanaf 11 december tot 13 december. De workshops zijn te volgen in de ochtend, middag en avond. Tijdens deze kerstworkshop ga je aan de slag met het maken van een leuke kersttafel. Een mooi stuk dat je op je tafel kan leggen. Je kunt hierbij kiezen om er gezamenlijk een te maken of alleen. De kosten voor deze kerstworkshop bedraagt €49,50. Daarbij krijg je alle benodigde materialen om het stuk te maken. Daarbij krijg je koffie, thee, warme chocolade of Glühwein met wat lekkers. Meer informatie over deze kerstworkshop kun je vinden via: https://www.visitaalsmeer.nl/agenda/kerst-workshop-bij-boerma-instituut/ 

Spring en kleuter erop los in Avontura Aalsmeer

Is het buiten wat minder weer en wil je toch graag iets met de kinderen gaan doen? Dan is een bezoekje brengen aan Avontura Aalsmeer een leuke activiteit. Terwijl de kinderen spelen kun jij als ouder even genieten van je spelende kind. Avontura Aalsmeer is een indoorspeeltuin voor kinderen van één tot twaalf jaar. Het is in jungle style ingericht en er staan leuke toestellen. Voor kleinere kinderen is er ook een apart gedeelte waar zij kunnen spelen. Bij Avontura Aalsmeer is er voldoende zitplaats voor de ouders en er is een gelegenheid aanwezig waar je wat te eten en drinken kunt halen. Een perfect dagje uit voor de kinderen! 

Indoor Children's Garden FunZone Aalsmeer in Aalsmeer

Dit waren een paar activiteiten die jij kunt doen in en rondom Aalsmeer in de kerstvakantie. Wij van Visit Aalsmeer wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!