Kunstroute

Zin om je te laten verrassen door kunst en cultuur op Aalsmeerse bodem? In één weekend een kijkje nemen bij de 25 belangrijkste locaties? In het derde weekend van september is het elk jaar tijd voor de Kunstroute!

Voor kunstenaars op elk niveau is het bloem- en waterrijke karakter van Aalsmeer een bron van inspiratie; van hobby-bloemschikkers tot professionele schilders. De jaarlijkse Kunstroute voor liefhebbers dé kans zich te laten meevoeren langs tal van unieke locaties.

Kunstroute 2018
Kunstroute Aalsmeer geniet landelijke bekendheid als een unieke, inspirerende en laagdrempelige kunstmanifestatie met ruim honderd kunstenaars, dichters en musici uit binnen- en (soms) buitenland. Ruim tweeduizend bezoekers zullen zich ook dit jaar weer op 25 locaties laten verrassen en inspireren door een rijke variatie aan kunst; van schilderijen, aquarellen, tekeningen, beelden en keramiek tot fotografie, sieraden, poëzie en talloze muziekgenres. En dat allemaal in slechts één weekend.

Je bezoekt ateliers, galeries, scheepswerven, de Historische Tuin, het Huiskamermuseum, expositieruimte het Oude Raadhuis, de Pop-up Art Shop, beeldende kunstinstallaties en het Boomkwekerskerkhof (voor poëzie). De gehele kunstroute kun je wandelend, met de fiets en grotendeels zelfs per boot afleggen.

Stichting Kunst en Cultuur
Kunstroute Aalsmeer is een initiatief van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Doel van deze stichting is het culturele leven in Aalsmeer behouden en tot bloei laten komen. Bijvoorbeeld door het organiseren van tentoonstellingen, exposities, voorstellingen, concerten en andere evenementen en manifestaties op cultureel gebied. Voorbeelden van evenementen naast de Kunstroute zijn jazzconcerten, cabaretvoorstellingen, literatuur- en poëzieavonden en excursies naar culturele evenementen elders in Nederland. Meer informatie vind je hier.

Benieuwd naar het volledige programma van de Kunstroute 2018? Check de site.

Historische Tuin

Praamplein, Aalsmeer, Nederland
Lees meer

Huiskamermuseum

Van Cleeffkade 12A, Aalsmeer, Nederland
Lees meer

Boomkwekerskerkhof

Stommeerweg 13, Aalsmeer, Nederland
Lees meer