Coronaproof kerstvakantie uitjes in Aalsmeer

Wat ga jij rondom de kerstdagen doen? In Aalsmeer zijn er verschillende leuke coronaproof kerstactiviteiten te beleven, wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Lichtjeswandeling

Bij kinderboerderij Boerenvreugd is er dit jaar weer een lichtjeswandeling. Deze wandeling kun je t/m 26 december lopen. De wandeling start bij het pad naast de hoofdingang van de boerderij van Beethovenlaan 118 in Aalsmeer. Op de website www.boerenvreugd.nl kun je een wandelkaartje vinden om thuis uit te printen. Met deze kaartjes kunnen kinderen meedoen aan een letterzoektocht. Je kan deze kaartjes ook in de boerderijwinkel halen. 

De kinderen kunnen dit kaartje in een brievenbus aan het einde doen en kunnen kans maken op een leuk prijs! Let op houd wel rekening met de 1,5 meter afstand!

Kerst high tea voor bij je thuis

Bij Het Tuinhuis in Aalsmeer kan je van een heerlijke kerst high tea genieten. Deze high tea is net een stukje feestelijker dan normaal. Deze high tea kan je afhalen en thuis opeten. De high tea bestaat uit 13 lekkere hapjes en natuurlijke een kopje thee. Naast een high tea heeft Het Tuinhuis nog meer lekkers in hun assortiment zoals een kerstontbijt en kerstbrunch! Neem een kijkje op de website van Het Tuinhuis voor meer informatie.

kerst high tea

Tijd voor een creative middag

Tijd voor groene vingers om je huis in de kerstsfeer te brengen. Duik de zolder op om te kijken of je daar nog oude kerstspullen hebt liggen om te gebruiken voor jouw kerststukje. Heb je thuis niks, dan kan je voor een uitje naar het bos! Natuurlijk kun je ook bij het dichtstbijzijnde tuincentrum leuke materialen bestellen en afhalen, waarmee je een leuk kerststukje kan maken. Bij verschillende kwekers kun je de ilex takken ook ophalen. Deel jouw kerststukje op social media met de hashtag #visitaalsmeer!

Winterwandeling in het bos

Even een frisse neus halen met je kinderen of alleen. Kleed je warm aan en duik de bossen in voor een heerlijke winterwandeling. Het Schinkelbos is een mooi bos in Aalsmeer. Het Schinkelbos heeft haar eigen sfeer met unieke planten en dieren. Een heerlijk bos om te lopen in de winter. Het bos heeft weer een hele andere sfeer dan in de herfst. Krijg jij al zin in een winterwandeling?

Meel halen en bakken maar!

Korenmolen De Leeuw is al 150 jaar het gezicht van het dorp. De molen is nog steeds in gebruik en de molenaars malen hier het lekkerste meel. Ga langs bij de molen en koop heerlijk meel om thuis brood, pannenkoeken of koekjes mee te bakken! Voor je kids is dit bovendien een leerzaam uitje omdat ze ontdekken hoe je van graan een boterham maakt. De molen is op dinsdag en zaterdag geopend.

Varen over de stille Westeinderplassen

Samen met het gezin er even op uit? Op een mooie winterse dag neemt Westeinder rondvaart jou en je familie mee met een rondvaart over de Westeinderplassen. Kijk uit over de Westeinderplassen en geniet van de stilte om jullie heen. In de kerstvakantie is dit wel een mooie activiteit om eens te doen!

Let op: neem wel contact met hun op om je verzoek in te dienen.